celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 19 Mart 2021 388 Görüntüleme

Samsun’da taziye yemeğinde 21 kişiye korona bulaştı

Türkiye genelinde illerdeki vaka sayılarına göre hazırlanan renk haritasında çok riskli iller kategorisinin başlarında yer alan Samsun’da virüs yayılmaya devam ediyor.

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Ali Oruç, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

“BİZİ ZORLAMAYA BAŞLAYABİLİR”

Oruç, yaptığı yazılı aklamada, Samsun’da mutasyon kaynaklı virüsün hızlı yayılımı nedeniyle bu hafta da vaka sayılarında artışın devam ettiğini, neredeyse tüm ilçelerde görülen mutasyonlu virüs vakalarının artarak daha fazla sayıda insana ulaştığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Valilik tarafından gerek ülke çapında gerekse Samsun’da alınan önlemlere rağmen özellikle bölgelerindeki illerde halen devam eden artış ivmesinin endişelendirdiğini işaret eden Oruç, “Vaka sayısındaki artışın hastanelerimizde oluşturduğu yük şu an için başa çıkılmaz bir tablo oluşturmuyor ama önümüzdeki haftalarda aynı ivmeyle devam ederse bizi zorlayan bir tablo ortaya çıkmaya başlayabilir. Bu nedenle bu zorlu mücadelede halkımızın desteğine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Halkımızdan en çok destek istediğimiz konu, temaslı vatandaşlarımızın tespiti. Son dönemde pozitif kişilerle temas etmiş vatandaşlarımızın tespitinde ciddi sorunlar yaşıyoruz.” ifadesini kullandı.

TAZİYE YEMEĞİNDE 21 KİŞİ KORONA OLDU

Pozitif bireylerin çeşitli nedenlerle temaslı oldukları kişilerin karantina sürecine girmemesi için evlerindeki kişi sayısını doğru aktarmadığına dikkati çeken Oruç şöyle devam etti:

BİLDİRİLMEYEN TEMAS UYARISI

Pozitif hastaların temas ettikleri kişileri bildirilmemesinin kimseye faydası bulunmadığını vurgulayan Oruç şunları kaydetti:

“Bildirilmeyen her temaslı, ilimizde zaten güçlü olan mutasyonlu virüsün etki alanını genişletmekten başka bir işe yaramayacaktır. Bir yakınımızın temaslı olarak karantinaya girmesini önlemeye çalışırken bir başka kişinin hayatını tehlikeye attığımızı unutmayalım. Bu yaklaşıma bir an önce ‘dur’ demeliyiz. Valiliğimiz koordinasyonunda tüm sağlık çalışanlarımız, kamu kurumlarımız ve halkımızla birlikte mücadele ederek virüsün evimize, yuvalarımıza, hayatımıza girmesini engellememiz gerekiyor. İnşallah el birliğiyle ilimizdeki vaka sayısını, vakalar hastanelerimize yatış olarak yansımaya başlamadan önce durduracağız. Sağlık çalışanlarımız ve yakınlarımızın iyiliği için bunu yapmamız şart.”

Etiketler:

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com