celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Teknoloji 19 Mart 2021 408 Görüntüleme

Coinbase, Cardano’yu (ADA) listeleyeceğini duyurdu

ABD’nin en büyük kripto para borsası olan CoinbaseCardano’yu (ADA) listeleyeceğini açıkladı.

Coinbase tarafından yapılan açıklamada, ADA işlemlerinin 18 Mart Perşembe günü Pasifik saati ile (PT) 09.00’da (TSİ 19.00)  başlayacağı bilgisi paylaşıldı.

Alım-satım işlemlerinin başlaması halinde ADA/USD, ADA/EUR, ADA/GBP ve ADA/BTC pariteleri ile işlem yapılabilecek.

YÜKSELİŞE GEÇTİ

Yerel para birimi ADA’yı kullanan bir blokzinciri olan Cardano’nun değeri bu açıklamanın ardından yükselişe geçti. Coinbase haberi duyulmadan önce 1,05 dolardan işlem gören ADA, 1.24 dolara kadar yükseldi.

ADA (CARDANO) NEDİR

Cardano, merkezi olmayan uygulamalar için dağıtılmış bir hesaplama platformu ve ekosistemdir.

Platform, mevcut Blockchain sistemlerinin bilinen tüm problemlerini ve en önemlisi ölçeklenebilirlik, birlikte çalışabilirlik ve esnekliği çözme niyetiyle oluşturulmuştur.

Cardano kripto parasının adı, ilk bilgisayar programcısı olarak tanınan 19. yüzyıl matematikçisi Ada Lovelace’den alınmış ve ADA olarak belirlenmiştir.

ADA’yı yönetecek olan temel katman tamamlandıktan sonra; akıllı sözleşmeleri, ileride yapılacak ticaret ve işleri destekleyecek dijital yasal anlaşmaları ele almak için ayrı bir hesaplama katmanı oluşturulacak.

Etiketler:

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com