celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Ekonomi 19 Mart 2021 420 Görüntüleme

Beyşehir’de ceviz üretimi yaygınlaşacak

Türkiye’nin dört bir yanından tohum ya da fide dağıtmasına sıkça şahit oluyoruz. Bu atılımın sonunda tarımda önemli kazanımlar gerçekleşmesi beklentisi hakim.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kaya, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın projesi kapsamında Beyşehir’de ceviz üretiminin giderek yaygınlaşacağını söyledi.

“72 ÇİFTÇİYE 400 DEKAR ALANDA CEVİZ BAHÇESİ KURULACAK”

Mehmet Kaya, yürütülen kırsal dezavantajlı alanlar kalkınma programı (KOP kırsal) çerçevesinde KOP tarafından desteklenen projenin bölgede hayata geçirilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “Bu proje kapsamında yüzde 70 KOP Kalkınma İdaresi Başkanlığı destekli, yüzde 30’u çiftçi katkılı 10 bin adet ceviz fidanı dağıtılmıştır. Proje ile ilçemizde 33 mahallede 72 çiftçiye 400 dekar alanda ceviz bahçesi kurularak 10 bin adet ceviz fidanının dikimleri yapılacaktır. Bu proje ile ilçemizdeki kapama bahçe kurulan ceviz bahçesi 5 bin dekar alana ulaşarak, ülkemiz ceviz üretiminde önemli bir konuma gelmektedir.” diye konuştu.

Etiketler:

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com