celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Dünya 19 Mart 2021 393 Görüntüleme

Almanya: Türkiye güvenirliğini ispatladı

Almanya Hükümet Sözcü Yardımcısı Ulrike Demmer, 5 yıl önce 18 Mart’ta imzalanan AB-Türkiye mutabakatına yönelik Federal Basın Merkezinde açıklamalarda bulundu.

Demmer, mutabakatı “iki tarafın ortak bir başarısı” olarak nitelendirerek, “Türkiye, güvenilir bir ortak olduğunu ispatladı.” sözlerini kullandı.

Sözü Yardımcısı Demmer, iki tarafında karşılıklı çıkarlar çerçevesinde anlaşmaya sadık kaldığını belirtti.

“TÜRKİYE ÖVGÜYÜ HAK EDİYOR”

Mutabakatın birlikte uygulandığını vurgulamasının yanı sıra, 3,6 milyon mülteciye ev sahipliği yapıldığına değinen Demmer, Türkiye’nin büyük bir övgüyü hak ettiğini söyledi.

“AB YARDIMLARI YERİNİ BULDU”

Ayrıca, AB yardımlarının yerinde kullanıldığını ifade eden Demmer, mutabakat sayesinde Ege Denizi’ndeki sonu ölümle biten insan kaçakçılığı faaliyetleri ile başarılı şekilde başa çıkıldığını belirtti.

“660 BİN MÜLTECİ ÇOCUK OKULA GİDİYOR.”

Demmer, şu ifadeleri kullandı:

“Bu sayede Ege Denizi’ndeki ölümler azaldı. AB yardımları sayesinde Türkiye, mültecilerin sağlık, eğitim ve sosyal yaşamlarıyla ilgili ihtiyaçlarını karşıladı ve yaşam şartlarını iyileştirmesini sağladı. 1,8 milyon mültecinin her gün yaşam için gerekli ihtiyaçları gideriliyor. 660 bin mülteci çocuk okula gidiyor.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com