celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Genel 25 Mayıs 2021 514 Görüntüleme

Ermeni Meselesi Nedir ?

Ermeni soykırımı ile ilgili aydınlatıcı bilgiler için hoş geldiniz. Artık kapıya 1. Dünya Savaşı dayanmış durumdadır. Osmanlı Devleti, Trablusgarp’ı kaybetmiş, başta bulunan İttihat ve Terakki cemiyeti, toprakları kazanıp Osmanlı Devleti’ni toparlama peşindedir. Buna ilişkin Ermeniler ve Rumlara daha fazla haklar tanınıyor, ancak bunlar ayaklanmalara ve çatışmalara engel olamıyor. Artık 1. Dünya Savaşı zamanı gelmiş, Osmanlı Devleti dahil birçok devlet savaş hazırlığındadır.

Bu dönemde Ermeniler sorun çıkartmasın diye barışçıl olan Ermenileri dahi ayırt etmeden Suriye’nin güneyine sürüyor. Bunun sebebi barışçıl Ermeniler bile, Ermeni çeteleri yüzünden zorla çetelerin arasına katılmak zorunda kalıyor. Ermeniler Anadolu’dan sürülürken, Osmanlı savaş durumunda bulunduğu için ekonomik olarak sıkıntı içerisindedir, tüm yiyecekler orduya veriliyor. Göç etmeye çalışan Ermeniler ya yarı yolda yağmalanıyor, ya da açlıktan ölüyor.

Ermeni Soykırımı Olaylarının Günümüze Sıçraması 

Bunlar sonucunda, Ermeni çetelere destek sağlayan Rusya, Panslanvizm görüşüne devam ederken güçsüzleşiyor ve Komünist rejim ilan ediliyor. TBMM ile Moskova arasında antlaşma imzalanıyor, Ruslar 1. Dünya Savaşı’ndan çekiliyor, Ermeni çetelere de destek kesiliyorBu dönemde Ermeni-Türk savaşı son buluyor ve TBMM’yi ilk tanıyan devlet Ermenistan oluyor. Bu dönemlerde Ermenistan ve

Türkiye barış içinde yaşarken SSCB’nin başına Stalin geçiyor ve Ermenistan’ı işgal etmekle tehdit ediyor. Dönemin Ermeni başkanı da bu konuya ilişkin bir rapor hazırlıyor ve İngiltere’ye gönderiyor. Bu raporda Taşnak çetelerin katliamı başlattığını ve bu çetenin Ruslar tarafından desteklendiğini, Ermenistan’ın Rusya tehlikesi altında olduğu yazılıyor. Daha sonra Ermenistan, Rusya tarafından işgal ediliyor.

Ermeni Meselesi İle İlgili Bilgiler

Raporu hazırlayan başkan hapise atılıyor ve hapiste ölüyor. Daha sonrasında Rusya hakimiyeti altında olan Ermenilerin beyni yıkanıyor ve bu yaşanan olaylar “soykırım” gibi gösteriliyor. Ermeni Sorunu, Ermenilerin deyişiyle Ermeni Soykırımı 2000’li yıllara kadar geliyor. Uzun lafın kısası Ermeni Soykırımı değil, Türk-Ermeni karşılıklı katliamlar yaşanmıştır. Buna en büyük kanıt yıkık kilise ve camiler, iki taraftan da toplu mezarların çıkmasıdır.

Ermeni meselesi ile ilgili bilgiler için ermenisorunu.gen.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com