celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 30 Haziran 2021 359 Görüntüleme

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Katarlılara sınavsız tıp iddiasına tepki

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan’ın gündeminde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği “Katarlı gençlere Türkiye’de sınavsız tıp eğitimi” iddiası vardı.

Erdoğan, şunları söyledi:

“HİÇ UTANMADAN SIKILMADAN…”

“CHP’nin başındaki zatın ülkenin 2 milyon 600 bin evladının üniversite sınavına gireceği günün arifesinde sergilediği ihanet bile başlı başlına bir örnek olarak yeterlidir.

Karşımızda Katarlı öğrencilerin ülkemizde sınavsız tıp fakültesine gireceği yalanını hiç utanmadan sıkılmadan, 2 milyon 600 bin öğrenciye ve ailelerine saygı duymadan tekrarlayacak kadar alçalabilen bir kafa bulunuyor.

“TEPEDEN TIRNAĞA HEPSİ YALAN”

Bu ne densizliktir. Bu ne terbiyesizliktir. Düşünün, bir ülke ki aramızda ilişkilerimiz var. Dolayısıyla bu ülkenin bizimle olan ilişkilerini bir kenara koyup kalkıp diyorsunuz ki ‘Katarlı öğrenciler sınavsız olarak üniversiteye girecek.’ Ne oldu? Böyle bir şey oldu mu? Girdi mi? Tepeden tırnağa hepsi yalan.

Zaten bunlar yalan dersini özellikle alıyorlar. Bunu sadece kendisi (Kılıçdaroğlu) almakla kalmıyor, yanındakilere de aynı dersi aldırtıyor. Yalan ve iftira bataklığına öylesine gömülmüş durumdalar ki önlerine gelen haberin doğruluğunu yanlışlığını araştırmaya dahi tenezzül etmiyorlar.

“PROTOKOL, 1994’TEN BERİ VAR”

Önlerine konulan bilginin doğruluğu yanlışlığı bunları zerre kadar ilgilendirmiyor. Yeter ki bunlar amaçlarına bir adım daha yaklaşsın. Sonuçta isterse ülke yıkılsın, isterse millet perişan olsun, isterse gençlerimizin hayalleriyle oynansın, hiç önemli değil.

Halbuki Katarlı öğrenciler sınavsız tıp fakültesine girecek denilen mesele dost ve kardeş 12 ülkeyle aramızda 1994 yılından beri var olan askeri sağlık iş birliği protokolünün Katar ile de imzalanmasından ibarettir. Sene 1994… Bu, üniversite imtihanlarına giren öğrencilerle alakalı değil, sadece askeri öğrencilerle ilgili yapılan bir anlaşma.

AZERBAYCAN VE AFGANİSTAN ÖRNEĞİ

Her protokol gibi Katar’la yaptığımız anlaşma da mütekabiliyet esasına dayalıdır. Yani, karşılıklıdır. Bu çerçevede mesela geçtiğimiz haftalarda 4 Azerbaycanlı ve 5 Afganistanlı sağlık astsubayı Gülhane Sağlık Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olarak ülkelerine dönmüşlerdir.”

Ayrıntılar gelecek…

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Kahramanmaraş Lazer Epilasyon

Kahramanmaraş Lazer Epilasyon

Tema Tasarım | Osgaka.com