celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Teknoloji 30 Haziran 2021 530 Görüntüleme

Uçan araba AirCar ilk uçuş testini geçti

Son zamanlarda sık sık karşımıza çıkan uçan araba teknolojilerine bir yenisi daha eklendi. Slovakya merkezli Klein Vision şirketi, yalnızca 3 dakikada otomobilden uçağa dönüşen yeni aracını test etti.

İki yolcu kapasitesine sahip ve 200 kilogramlık ek yük taşıyabilen Aircar isimli araç, BMW tarafından üretilmiş 140 beygirlik bir motor kullanıyor ve tek depoyla bin kilometreye kadar uçabiliyor.

İLK DEFA ŞEHİRLER ARASINDA TEST EDİLDİ

Slovakya’da gerçekleştirilen testlerde, uçan araba prototipi ilk defa iki şehir arasında seyahat etti.

Slovakya’nın Nitra kentindeki havalimanından kalkan uçan araba, başkent Bratislava’daki uluslararası havalimanına iniş yaptı.

Yaklaşık 2 bin 500 metre yüksekliğe ulaşan uçan arabanın havadayken hızı saatte 170 kilometreyi aştı.

Aracın geliştiricisi Prof. Stefan Klein, AirCar’ın tamamlandığında 1000 kilometre menzile sahip olacağını söyledi.

Öte yandan AirCar’ı gelecekte satın almak isteyenlerin, hem otomobil hem de uçak lisansına sahip olmaları gerekecek. Aracın fiyatı ise satışa hazır hale gelince açıklanacak.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com