celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 4 Temmuz 2021 599 Görüntüleme

Instagram Reklamlarının Önemi

İlk olarak fotoğraf paylaşım sitesi olarak hayatımıza 2010 yılında akıllı telefon uygulaması olarak giren Instagram, Facebook’a satılmasıyla birlikte kendisini çok hızlı bir şekilde geliştirdi ve fotoğraf, video paylaşılan, bu paylaşımlarda çeşitli filtreler kullanılmasına izin veren ve canlı yayın yapılmasına imkan tanıyan bir uygulama halinde geldi. Web sürümünü de aktif eden Instagram’ın kullanım sayısının her geçen gün artmasıyla, tüketicilere ulaşmak isteyen işletmeler için Instagram reklamları bulunmaz bir nimet haline geldi.

Instagram Reklamları Nedir ?

2020 verilerine 1 milyardan fazla aktif kullanıcısı bulunan Instagram’a verilen reklamlar çok geniş kitlelere ulaşma imkanı tanıyor. Geleneksel medyanın aksine hedef kitleye göre istenilen reklam görseli sunma imkanı tanıyan Instagram’da maliyetler de diğer reklam platformalarına göre çok daha düşük seviyelerdedir.

Instagram reklamları uygulama içinden verilebileceği gibi aynı zamanda Facebook reklam yönetici panelinden de detaylı hedeflemelerle verilebilir.

Instagram Reklamlarının Önemi

Instagram reklamlarının en önemli özelliği hedef kitleyi reklam verenin belirleyebilmesidir. Doğru belirlenen reklam hedef kitlesi sayesinde direkt olarak potansiyel müşteriye ulaşma imkanı tanıyan Instagram’da akıllı telefonların kullanıcı hareketlerini izlemesi sayesinde nokta atışı reklam gösterimleri yapılabilmektedir.

Hedefleme kriterleri arasında yaş, cinsiyet, ilgi alanı, eğitim, lokasyon gibi hedeflemeyi doğru belirlemeye yarayacak seçenekler sunan Instagram’da eğer Instagram işletme hesabınızı bir Facebook sayfasıyla bağladıysanız ve reklamı da Facebook reklam panelinden veriyorsanız, reklamın yayınlanacağı reklam alanlarını da belirleyebiliyorsunuz. Örneğin aynı reklam görselinin, aynı bütçe ve hedefleme kriterleriyle Facebook ve Instagram’da aynı anda yayınlanmasını sağlayabilirken, hikayeler için farklı boyutta bir reklam görseli kullanabilirsiniz.

Instagram reklamlarının önemi doğru reklam kurulumu ve hedeflemeyle daha iyi anlaşılır. İşinin ehli olmayan kişiler tarafından kurulan Instagram reklamlarından verim almamanız son derece normaldir.

Bu yüzden dijital reklamla ilgili bir çalışma yapmak istediğinizde dijital pazarlama uzmanları ile çalışmalı ve işi doğru kişilere teslim etmelisiniz. Bunlardan biri ve çok bilinen isimler arasında yer alan Dijital Pazarlama Uzmanı Burhan Özdemir ile de web sitesi üzerinden irtibata geçerek çalışmak için ilk adımı atabilirsiniz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com