celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 2 Eylül 2021 648 Görüntüleme

Hamilelikte Cinsel İlişkinin Önemi

Hamilelikte çiftlerin aklına takılan soruların başında cinsel ilişkinin olup olmayacağı ve olursa nasıl olması gerektiği yapılan anketlerde ortaya çıktı. Özellikle genç çiftler hamilelik sürecinde cinsel ilişki ile ilgili çok sayıda yanlış bilgiye sahip. 9 aylık süren bir gebelik sürecinde cinsel ilişkinin olmaması gerektiği konusunda internette dolaşan yanlış bilgiler bakın uzmanlar ne diyor.

Hamilelikte cinsel ilişkinin doğru pozisyonda ve doğru periyotlarda yapılmasının son derece önem taşıdığını dile getiren uzmanlar, hamilelik süresince bazı pozisyonlar dışında cinsel ilişkiye girilmemesi gerektiğinin altını çiziyorlar.

Hamilelikte cinsel ilişki pozisyonları ile ilgili aklınıza takılan soruları uzmanlar aracılığıyla alabilirsiniz; fakat cinsel ilişki pozisyonlarının nasıl olması gerektiği ile ilgili fikir sahibi olmak için aşağıda yer alan görseli inceleyebilirsiniz.

Cinsel ilişkinin doğru yapılması halinde doğumu da kolaylaştıracağını ifade eden uzmanlar, özellikle hamileliğin son aylarında ayda 1-2 kez cinsel ilişkiye girmenin faydasının görüleceğini ifade ediyorlar.

Hamilelikte cinsel ilişkinin en önemli noktalarından biri orgazm sayesinde vücutta salgılanan oksitosin hormonunun karın ve rahim bölgesinde oluşan ağrılara karşı doğal bir ağrı kesici olduğu gerçeğidir. Her bedenin hamilelik süreci ve bedende yarattığı etkinin farklı olacağı gerçeğini de göz önünde bulundurarak hamilelikte cinsel ilişki ve cinsel ilişki pozisyonlarının nasıl olması gerektiği ile ilgili aklınıza takılan soruların yanıtlarını doktorunuza danışarak alabilirsiniz. Unutmayın internette okuduğunuz bu tarz içerikler genel bilgi verir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com