celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 14 Ekim 2021 588 Görüntüleme

Twitch Yayıncısı Yusuf (SQRTY) Kimdir?

Son zamanların popüler yayın platformlarından biri olan ve Youtube’ın canlı yayın özelliğinin geri planda kalmasına neden olan elektronik spor ve video oyunu odaklı canlı görüntü akışı sağlayan Twitch’in ülkemizde de popüler olmasıyla beraber her platformda olduğu gibi burada da kendi ünlülerini yaratmaya başladı.

2011 yılında kurulan ve 2014 yılında Amazon tarafından satın alınmasıyla video oyun ve e-spor dikeyinde yayıncılara odaklanan platformun son zamanlarda ülkemizde dikkat çeken yayıncılarından biri de SQRTY takma ismiyle bilinen Yusuf.

Twitch Yayıncısı Yusuf (SQRTY) Kimdir ?

Daha çok Twitch üzerinde yaptığı yayınlarla bilinen SQRTY Yusuf, Twitch ile aynı anda DLive ve Youtube’da da canlı yayınlar açarak izleyici kitlesine her platformdan ulaşmaya çalışıyor. Henüz daha 21 yaşında olmasına rağmen başarılı işlere de imza atmaya devam ediyor. Antalya’da bulunan başarılı üniversitelerimizden biri olan Akdeniz Üniversitesi’nde öğrenci olan ve Akdeniz Üniversitesi e-Spor topluluğu Zula’nın da takım kaptanlığını yapan Yusuf başarısını üniversite hayatında da sürdürmeye devam ediyor. Özellikle FPS tarzı oyunlara çocukluğundan bu yana ilgi duyan Yusuf’un Twitch’te binden fazla takipçisi bulunurken, Youtube’a da yakın zamanda giriş yapmasına rağmen kısa sürede 100 aboneyi geçerek önemli bir başarı elde etti. Aynı zamanda DLive’da 200’e yakın takipçisi bulunan Yusuf’un ismini özellikle Twitch dünyasında kısa sürede daha çok duyacak gibiyiz.

Topluluk kurma için tasarlanmış bir anlık mesajlaşma ve dijital dağıtım platformu olan ve 140 milyon aktif kullanıcısı bulunan Discord’da da sunucusu bulunan Yusuf’un sunucusunda binden fazla kişi bulunuyor ve günlük 100’e yakın kullanıcı aktif olarak gruba giriyor.

Sponsorluk anlaşmalarına ve tekliflere de açık olduğu mesajını veren SQRTY Yusuf‘a ulaşmak isterseniz yusuftmpinsta@gmail.com mail adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Twitch Nedir ?

Oyunların gerçek zamanlı izlenmesi üzerine tasarlanan ve bu amaçla 2011 yılında Justin.TV sahipleri tarafından kurulan Twitch’i 2014 yılında Jeff Bezos’un CEO’luğunu yaptığı Amazon satın aldı. Aylık 140 milyondan kullanıcının bağlandığı yayın platformu ortaklık sistemi sayesinde yayıncıların bu platformdan para kazanmasını sağlıyor.

Android ve iOS uygulamaları da bulunan uygulamada yatay izleme seçeneği de aktifken, internetin yavaş olması gibi durumlarda yayınların kesintisiz izlenmesini sağlamak için düşük çözünürlükte ya da yüksek çözünürlükte izleme gibi farklı seçenekleri kullanıcılara sunmaktadır. İnternetin daha az gitmesini isteyen kullanıcılar düşük kalite yayını tercih edebilirler. Kullanıcılarının geri dönüşlerini de dikkate alan platform’da canlı yayını izlerken aynı zamanda sohbet etmek de mümkün hale getirilmiştir.

Kullanıcılarına ulaşabilecekleri her platformdan ulaşmanın yollarını arayan platformun CEO’su Emmett Shear, Xbox 360, Ouya, PlayStation 4 ve Xbox One gibi oyun konsollarından da canlı yayın açılabilmesini mümkün hale getirmek için çalışmalarının devam ettiği mesajını verdi. Döviz kurundan dolayı ülkemizde çok sevilmesine rağmen bu oyun konsollarının satışı Avrupa’da olduğu gibi yüksek oranlarda değil maalesef.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com