celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 15 Kasım 2021 370 Görüntüleme

Beyaz Feminizm ve Diğer Kadınlar

Kadınların ve Feminizmin dünya üzerindeki yerine hitaben yeni bir eser;

‘’Beyaz Feminizm ve Diğer Kadınlar’’

‘’Doğunun kadınları suskunluğu batılı kadınların söylemleri üzerinden seslendirilmektedir.’’

Erdi Akbulut’un üçüncü kitabı olan ‘’Beyaz Feminizm ve Diğer Kadınlar’’ geçmişten geleceğe kadının toplumdaki yeri ve feminizm gerçeğinin farklı açılardan hikâyesini konu alıyor.
İnsan hayatında kadının nerede olduğunun, Türkiye’deki feminizm anlayışının neleri yansıttığının derinlemesine incelendiği kitapta doğrular ve yanlışlar özgürce ifade edilmiş durumda.

“Feminizm, kökeninde latincede kadın manasına gelen ‘’femine’’ kelimesinden türemiştir. Feminizm dünya üzerinde birçok ülkede yaşayan ve yaşadığı toplumlarda kendi yerini, değerini kanıtlamak isteyen kadınların ortak emellerine hizmet eden bir düşünce yapısı olarak anlam kazanmış olsa da doğrudan tanım yapmak çok zordur. Feminizm toplumlardaki farklı hareket ve eylemlerden dolayı insanların bir kısmından tepki çeken bir ayrım olarak ön plana çıkıyor.”

Beyaz Feminizm ve Diğer Kadınlar, kadının tarih boyunca geçmiş toplumlardan bugüne değerini ve yerini göstermesi amacıyla farklı içeriklerin yer aldığı güzide bir eser olarak raflarda yerini alıyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Fason Kozmetik Üretimi

Fason Kozmetik Üretimi

Tema Tasarım | Osgaka.com