celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 12 Şubat 2022 346 Görüntüleme

K1 Belgesi Kullanım Süresi

K1 belgesi taşımacılık işi ile uğraşan firma ve kişiler tarafından alınması gereken bir belgedir. Firmaların taşıma işini yasal bir şekilde yapması için bu belgeye sahip olmaları gerekir. Bu belgenin olmaması durumunda taşımacılık işlemlerinin yasal bir şekilde yapılması mümkün değildir. Taşımacılık işleriyle uğraşan firma ya da kişilerin çeşitli belgelere sahip olması gerekir. K1 belgesi de bunlar arasında yer alır. 5 yıl geçerliliği vardır.

Şehir içinde taşımacılık işleri ile ilgilenen kişilerin bu belgelere sahip olması önemli bir konudur. Bu belge bulunmadan kişilerin ya da firmaların taşımacılık yapması yasal değildir. K1 belgesi bulunmadan taşımacılık işlemi yapılması durumunda bu durum tespit edilirse o zaman cezai bir yaptırım söz konusu olur. K1 belgesi en az 25 tonluk kapasiteli araçlara verilen bir belgedir. Kiralık K1 belgesi alınamaz.

K1 Belgesine Kimlerin Sahip Olması Gerekir?

En az 25 ton kapasiteli aracı bulunan ve taşımacılık işleri ile uğraşan kişilerin bu belgeyi alması gerekir. Bu tür araçları olan ve taşımacılık yapan insanların öncelikle K1 belgesi için başvuruda bulunması önemli bir konudur. K1 belgesi kiralama gibi bir durum söz konusu olmadığı için bu belge için firma ya da kişilerin başvuruda bulunması gerekir.

K1 belgesi 5 yıl süre boyunca kullanılabilir. Bu belgenin süresi dolmadan 270 gün öncesinde yenileme işlemi yapılırsa belge ücretinin %5 i kadar bir indirim uygulanır. Daha erken yapılan yenileme işlemlerinde ise %25’lik bir indirim uygulanır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com