celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 31 Mart 2022 366 Görüntüleme

Sıra Bulucu Nasıl Kullanılır?

Sıra bulucu aracı web sitelerinin konumunun Google arama motorlarında tespit edilmesini sağlar. Web sitesinin konumunu bulmak için herhangi bir üyelik oluşturmaya gerek yoktur.

Ücretsiz sıra bulucu sınırsız sorgu yapma imkanı sunmaktadır. Helixtm web sitelerinin konumunu görmek isteyen kullanıcılara sıra bulucu hizmetini sunmaktadır. Birbirinden farklı anahtar kelimeleri aratarak web sitesi arama sonuçlarında kaçıncı sırada olduğu ortaya çıkar.

Sıra Bulucu Nasıl Kullanılır?

Sıra bulucu ile anahtar kelimelerden hangilerinin iyi sıralamada hangilerinin başarısız olduğu ücretsiz bir şekilde öğrenilir. Sıra takip için aşağıdaki adımlar izlenmelidir;

  • Sırası merak edilen web sitesinin ana sayfasının URL’si girilir.
  • Aranması gereken anahtar kelime “anahtar kelime” kutucuğuna yazılır. Örnek vermek gerekirse; web sitesinde yer alan içeriğin konusu “okuma kitapları” ise anahtar kelime kutucuğuna “okuma kitapları”, “ücretsiz okuma kitapları” gibi anahtar kelimeler yazılarak çıkan arama sonuçlarında konum kontrolü yapılabilir. Anahtar kelime yazılırken dikkat edilmesi gereken bir husus her anahtar kelimenin yeni bir satıra yazılmasıdır.
  • Google üzerinde web sitesinin kaçıncı aralığa kadar olduğu öğrenilmek isteniyorsa o aralık belirlenir. Bu sıra bulucu aracında en fazla 100. sıraya kadar var olan konum gözlemlenebilir.
  • Konumun bulunması istenen dil ve ülke seçimleri de yapılmalıdır.
  • Son olarak “Sıra Bul” butonuna tıklayarak konum tespiti yapılır. Sorgulanan site ilk 100 sıralamada yer alıyor ise sıralama sütununun rengi değişerek yeşil olacaktır. Ancak web sitesi bu sıralama içerisinde yer almıyor ise herhangi bir renk değişimi görülmez.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Hayata Dair Güncel Blog: Cejna

Hayata Dair Güncel Blog: Cejna

Tema Tasarım | Osgaka.com