celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 14 Nisan 2022 338 Görüntüleme

Hacker sitesi ve hack forum siteleri

Dünyanın önde gelen hacker gruplarından olan ve son olarak Microsoft’u hacklemesi ile adını duyuran, hack forum siteleri de bulunan Lapsus$ için İngiltere’de yapılan operasyon sonucu Lapsus$ ile bağlantılı olduğu tespit edilen biri 16, diğeri 17 yaşında olan iki genç tutuklandı.

Yaşları 18 yaşından küçük oldukları için resmi makamlar tarafından kimlikleri açıklanamayan iki hackerın, Lapsus$’la bağlantılı oldukları tespit edilen 7 kişinin arasında olduğu açıklandı. Daha önce Nvidia ve Apple gibi büyük şirketleri de hackleyen bu Hacker sitesi grubu ile ilgili yürütülen soruşturmanın önümüzdeki günlerde akıbetinin belli olacağı ifade edildi.

Londra polis müfettişleri tarafından yürütülen soruşturmada 16 ve 17 yaşındaki iki hacker gencin bilgisayar ağlarına üç kez yetkisiz erişim, bir sahte isim yoluyla dolandırıcılık ve verilere erişimi engelleme girişiminde bulundukları ifade edildi. DEV-0537 adıyla da bilinen Lapsus$ grubu, yaklaşık 5 ay gibi kısa bir süre içerisinde Okta, Samsung, Ubisoft ve son olarak da Microsoft gibi dünyaca ünlü teknoloji şirketlerine saldırarak hack girişiminde başarılı oldular. Operasyon ve gözaltıların ardından Lapsus$ telegram kanalından sızıntıların bir süre yavaşlayacağı mesajını duyurdu.

Piyasaya ilk çıktıklarında adlarını fidye yazılım hacker grubu olarak duyuran hacker grubu bazı verileri çalarak warez olarak dağıtmaya ve şirketlerden fidye istemeye başlaması ile biliniyor. Daha sonra bu verileri direkt çalma odaklı girişimlerden dolayı Londra polisi tarafından teknik takibe alınmışlardı. Bu operasyonda teknik takibin başarıya ulaştığını gösteriyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com