celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 27 Nisan 2022 323 Görüntüleme

Sosyal Medya Uzmanı İbrahim Aslan Instagram Hesap Kapanmalarının Nedenini Açıkladı!

Dünyanın en popüler sosyal ağlarından biri olarak bilinen İnstagram, her geçen gün daha büyük bir kitleye hitap etmektedir. Öyle ki son zamanlarda ticari faaliyetlerin de bu mecradan gerçekleştiriliyor olması, söz konusu ağın kullanım koşullarının çok daha iyi bilinmesini bir gereklilik haline getirmiştir. Günümüzde en sık karşılaşılan sorunlar arasında ise İnstagram hesaplarının kapatılması yer alıyor. Kimi zaman çözümsüz gibi görünen bu sorun aslına bakıldığın çözümsüz değil. Ancak geçerli bir çözüm yöntemine ulaşabilmek için öncelikle kapanmalarının nedenini en iyi şekilde analiz etmek gerekiyor. Uzun süredir bu alanda hizmet veren sosyal medya uzmanı Halil İbrahim Aslan, İnstagram kapanmalarının nedenini açıkladı.

İnstagram bilindiği gibi birkaç sene önce Facebook tarafından satın alınarak geliştirildi. Sosyal medya ağına yeni özelliklerin eklenmesiyle birlikte popülaritesi de artmıştır. Elbette ki bu denli popüler bir uygulama olan İnstagram, yoğun kullanıma bağlı olarak bazı teknik aksaklıkları da beraberinde getirebilecektir. Bu konuda dijital medya uzmanı Halil İbrahim Aslan “İnstagram, gerçek olmayan kullanıcıların hesap açmalarını engelleyebilmek adına, algoritmasında sık sık hatalar meydana geliyor. Bu hatalar çoğu zaman gerçek kişilerin hesaplarının kapatılmasına da sebebiyet verebilmektedir. İnstagram hesaplarının neden kapatıldığına dair birçok farklı sorundan söz etmek mümkündür. Ancak en sık karşılaşılan hesap kapatma nedenleri arasında topluluk kurallarına uymamak bulunmaktadır. Hesapların bu nedenle kapanması durumunda İnstagram hesabına giriş yapılamaz ve “Hesabınız koşullarımızı ihlal ettiği için kapatıldı” yazısı ile karşılaşılır.”

Sosyal medya uzmanı Halil İbrahim Aslan belirtilen sorunların doğru yöntemlerle kısa süre içerisinde çözülebileceğini de dile getirdi. Bilindiği gibi hesap kapatıldıktan sonra kullanıcıların karşısında iki farklı seçenek çıkacaktır. Bunlar; iptal ve de daha fazla bilgi al şeklindedir. İptal seçeneğine tıklandığında ekran kapatılırken, herhangi bir çözüme de ulaşılamaz. Fakat daha fazla bilgi al seçeneğine tıklandığında ise hesabın neden kapatıldığına ilişkin gerçek nedenleri tespit etmek mümkün olacaktır.

Arslan ” İnstagram hesaplarının başka hesapları taklit etmesi durumunda da kapatılması mümkündür. Fakat bu durumun ispatlanması diğer nedenlere göre çok daha sıkıntılı bir süreci beraberinde getirecektir. Hatta bazı durumlarda taklit eden hesap değil, taklit edilen hesaplar dahi kapatılabiliyor. Bu nedenle öncelikle taklit edilen hesapların tespit edilerek, şikayet edilmesi gerekecektir. Böylece taklit yapan hesabın kapatılması daha kolay olmaktadır. İnstagram hesabı kapanan kullanıcılar bu duruma itiraz etme şansına sahiptirler. Kişisel ve işletme hesaplarının kime ait olduğunun kanıtlanması için bazı belgeleri ibraz etmeleri şarttır. Bu belgeler arasında ise kimlik kartı fotoğrafı en önemlisi olacaktır. Ayrıca hesap kapanmalarına kesin çözüm üretilmemesi durumunda da mutlaka sosyal medya uzmanlarından destek alınması önerilir. Bu sayede kullanıcıların mağdur olmasına da engel olunabilecektir.” açıklamalarıyla da olası sorunlar karşısında profesyonel destek olmanın önemini vurgulamıştır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com