celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 23 Mayıs 2022 331 Görüntüleme

Köpek Hastalıkları Nelerdir ?

Çok sağlıklı hayvanlar olarak bilinen fakat yaşlandıkça sağlık sorunları da artan köpekler de bazı hastalıklar sık görünmeye başlanır. Bu hastalıklar bazı durumlarda köpeklerin ölümlerine bile neden olabilmektedir. Bu hastalıkların neler olduğunu iyi bilmesi gereken köpek sahipleri daha detaylı bilgiye sahip olmak için genelde hayvan severler ya da veterinerler tarafından açılmış ve güncel, faydalı bilgilerin bulunduğu köpek blog sayfalarını ziyaret ederler.

Yavru köpeklerde sıklıkla görülen hastalıkların başında distenper olarak adlandırılan gençlik hastalığıdır. Ölümcül sonuçları olan bu hastalık hayvandan insana bulaşmaz fakat başka hayvanları da etkileyebilmektedir. Maksimum 3 günlük kuluçka süresinden sonra solunum ve sindirim sistemine yerleşerek halsizlik, öksürük, yüksek ateş ve titremeye neden olur. Ölümcül sonuçlar doğuran bu hastalığa karşı geliştirilen aşılardan köpeğinize vurdurarak bu hastalıktan korunmasını sağlayabilirsiniz.

Sadece köpekten köpeğe ya da köpekten başka hayvanlara bulaşan hastalıklar olduğu gibi köpekten insana bulaşan hastalıklar da bulunmaktadır. Bunların başında ise tüberküloz gelmektedir. Su, et gibi yiyecek ve içeceklerden bulaştığı gibi başka hayvanların ya da köpeğin yalanmasıyla da köpeğe geçen bu hastalıktan köpekten de insana bulaşabilmektedir.

Ölümcül köpek hastalıkları arasında sık sık görülen ve çok sayıda köpeğin de ölümüyle sonuçlanan çok sayıda köpek blog sayfalarında da değinen barınak hastalığı, barınakta yaşayan köpeklerde görülür. Öksürükle başlayan bu hastalık ölümle sonuçlanabilmektedir. Bunun nedeni ise barınaktaki olumsuz beslenme ve yaşam şartlarıdır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Instagram Neden Önemlidir?

Instagram Neden Önemlidir?

Tema Tasarım | Osgaka.com