celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 31 Mayıs 2022 295 Görüntüleme

Doğum Haritası Ay Burcu Yorumlamada Burç ve Gezegenlerin Anlamı

Ay’ın konumlandığı burç bilinçaltımızı ifade ediyor olması sebebiyle duygusal tepkilerimizle ilgi birçok mesele Ay’ın bulunduğu burçla doğrudan ilgilidir ki, zevkine vardığımız konular ve alışkanlıklarımız da Ay burcumuzun etkisindeki konular arasındadır. Direkt olarak duygularımızı etkiliyor olması nedeniyle hayatımızın her yönünü ciddi manada tesiri altına alabilir ancak, her şeyden önemlisi sosyal ilişkiler üzerindeki etkisidir. Ay’ın konumlandığı burç bir yandan da sevgi anlamındaki beklentilerimizi, beslenme yöntemlerimizi ve ruhsal rahatlama yöntemlerimizi de biçimlendirir.

Çoğu astrolojik hesaplamada olduğu gibi, Ay burcunu bulmak için de doğum saatinin dakika bazında bilinmesi istenir. Bu bölümün doğruluğu son derece önemlidir, çünkü sadece birkaç dakikalık eksiklik farklı bir burca işaret edebilir, bu sebeple emin olmak için kesinlikle dikkatli olunması gerekir. Kesin saat bilgilerine sahipseniz, sitemizdeki gibi saygın bir hesaplama sistemi gerekli sonucu almanızı sağlayacaktır.

Kendinizin yahut da tanıdığınız birinin iç dünyasını daha iyi anlayabilmek için, internet sitemizdeki Ay burcu bulma yazılımından faydalanabilirsiniz. Eğer doğum haritanızda Ay’ın hangi burçta olduğunu öğrenmek istiyorsanız coğrafi konum ve doğum saatinizi ilgili bölümlere girmeniz gerekiyor. Akabinde hesaplama butonuna tıklayın. İşte hepsi bu kadar. Eğer başka bir insana ait Ay burcu haritasına ulaşmak isterseniz o kişinin doğum tarihini, Ay’ın şuanki pozisyonunu bilmek istiyorsanız bugüne ait zaman bilgilerini hesaplama formuna yazmanız gerekiyor. Bununla beraber o tarihte Ay’ın hangi burç konumunda olduğunu ve o pozisyonda ne özelliklerinin olduğunu görebilirsiniz.

Ay’ın sembolik anlamda koruyucu bir şekilde Güneş’in çevresinde dönmesi ve Güneş’in ışıklarını yansıtması gibi, haritamızdaki Ay da kendimizi hangi yöntemlerle koruduğumuzu, kendimizi nasıl rahat ve güvende hissettirdiğimizi bildirir.

Duygusal alanlardaki pekçok konuda tesir sahibi olan Ay’ın natal haritadaki yeri astroloji meraklılarının çok önemsedikleri ve üzerinde durdukları temel konulardandır. Bir doğum haritasında, Ay’ın yer aldığı burç, bilhassa evlerimizde ve özel hayatımızda çevremize duygusal anlamda nasıl tepki verdiğimizi ortaya çıkarır.

Güneş Burcu Nedir? Nasıl Yorumlanır? Ücretsiz Servis

Burcunuzdaki Güneş temel kimliğinizi ve yaşamın olağan süreci esnasında değişmeyen ana özelliklerinizi tanımlar. Bu özellikler sizin dünyaya ışıldadığınız görüntü, öz varlığınızdır. Esasen yaşam kaynağımız olan Güneş, Güneş Sistemi’nin merkezinde bulunur ve aynı şekilde burcunuzdaki Güneş de benzersiz kişisel karakter merkezinizi belirtir. Güneş etkisindeki özelliklerinizi daha iyi bilmek için websitemizdeki burç tespit etme yazılımından faydalanabilirsiniz. Güneş, Güneş sistemimizdeki en büyük güç olduğu gibi, bir haritada da en büyük güçtür. Güneş’in konumu, ana kimliğinizle ve tüm hayatınız boyunca hangi tarafa doru evrildiğinizle bağlantılıdır. Duygularınızı diğerleriyle ne şekilde etkileşime sunduğunuzu ortaya çıkarmakla beraber sahip olduğunuz şeylerin, hedeflediğiniz şeylerin ve benliğinizin temel taşını oluşturur. Orta yaşların arkasından, Güneş burcunuzla olan bağlantınız artış gösterir çünkü yaşlandıkça, aslında kim olduğunuzla alakalı kendinizi daha iyi anlama fırsatı bulursunuz.

Ücretsiz Merkür Burcu Hesaplama Servisi

Merkür burcunuzdan aldığınız astrolojik etkiyi anlayabilmek için Merkür burcu öğrenme sistemimizi kullanıp hesaplama işleminizi yapmanız gerekir. Burçlara göre farklı manalara gelen Merkür burcumuz, zeka potansiyelimizi ve bu zekayı nasıl aktive ettiğimizi gösterir. Merkür yerleşimimiz iletişim yöntemimiz üzerinde tesirli olduğundan, ve düşünce yapımızı yönettiğinden dolayı, hayatımızın tüm alanlarında etkindir. İlk tanıştığımız kişinin, gerçekte Güneş burcuyla değil, Merkür burcu ile muhatabızdır. Bir burçtaki Merkür düşünce yapımızı, yazı yazman yöntemimizi ve diğerleriyle iletişim yöntemimizi belirler. Yıldız haritasındaki Merkür gezegeni, olayları öğrenme, bilgileri bir araya getirme ve diğerleriyle iletişim kurma şeklimizde etkilidir.

Venüs Burcuna Farklı Bir Bakış Hemen Hesaplayın

Venüs burçlar arasında dolaşımdayken, 24 saatlik süreçte kabaca 1° lik mesafe kat eder. Bu ilerleyişle her bir burçta neredeyse bir ay süreyle kaldığı manasına gelir. Buna ek olarak on sekiz ayda bir kez retro haline girer ki, tam konumu anlamanın en geçerli yöntemi doğum haritalarından faydalanmak ve doğum saatinizde hangi burçta olduğunu anlamak için çevrimiçi bir Venüs burcu hesaplayıcısı kullanmaktır. Venüs burcumuz değerlerle ilgili olduğundan estetik anlayışımız ve maddi varlıklarımızla ilişkimiz üzerinde etkilidir. Bununla birlikte en önemlisi, natal haritadaki Venüs sevgiye bakışımızı, şefkat gösterme şeklimizi, aşkı nasıl anlamlandırdığımızı anlatır. İnsanlarla aranızdaki romantik uyumu çıkarmak için Güneş burcundan hareketle yorumda bulunmak en kolay yöntemdir oysa ki, Venüs burcundan tespit yapmak doğrudan doğruya aşkı anlamanın en geçerli yöntemidir.

Ücretsiz Mars Burcu Hesaplama Servisi

Diğerlerine oranla Mars hızlı bir şekilde hareket eden bir astrolojik cisimdir ve hangi dönemlerde retro hareket ettiğine göre 2-7 aylık süre zarfında burçlarda konaklar. Astrolojik verilere göre Mars’ın tüm burçlar kuşağını gezmesi ortalama 2 yıl sürer. Bu 2 senelik döngüyü net olarak saptayabilir, içinde bulunduğunuz süreçte neler yaşadığınıza ve nasıl hissettiğinize göre farkındalık geliştirirseniz, ilerideki Mars devrinde nasıl harekete geçeceğiniz ve enerjinizi hangi yöntemleri kullanarak koruyacağınız hakkında ipuçları edinebilirsiniz. Astrolojik haritadaki Mars’ın katkılarını öğrenmek, nasıl çalıştığınız ve motive olmak için gereksinim duyduğunuz şeyler hakkında bilgi vericidir. Bu veriler, enerji yüklenmenize ve yaşamınızı daha kolay hale getirmenize yardım edebilir. Mars pozisyonunuzu kolay bir şekilde bulmak için Mars burcu hesaplama yazılımı kullanılması gerekir.

Ücretsiz Jüpiter Burcu Hesaplama Uygulaması

Jüpiter’in haritadaki yerleşimi sizinle alakalı fark edebileceğinizden daha fazla şey söyler, algı kapasitenizi genişletme ve bilincinizi yükseltme yollarını su üstüne çıkarır. Genişlemeyi temsil eden Jüpiter genellikle bu özelliğinin yanında üst düzeyde doğruluk ta getirir. Jüpiter burcunuzun konumunu gerçek manada anlamanız, kendinize daha fazla şans davet etmenize de imkan verebilir. Burçlardaki Jüpiter’i tespit etmenin değişik yollarını kullanabilirsiniz. İnternet tabanlı bir astroloji aracından yararlanarak bir tek tıklamayla Jüpiter’inizin konumlandığı burcu zahmetsizce bilebilirsiniz, tabiki gerekli tarih ve saati bilmeniz durumunda. Ayrıca web tabanlı Jüpiter burcu tablosunu kullanarak tarihleri ​​de gözden geçirebilirsiniz. Doğum haritanız çıkarılmışsa Jüpiter’inizin bulunduğu pozisyonu bu şekilde de görebilirsiniz. Özellikle ne anlama geldiğiyle birlikte bu konuma ayrıntılı bir şekilde göz atmak isterseniz Jüpiter burcu öğrenme uygulamamızdan faydalanabilirsiniz.

Satürn Burcu Nedir? Nasıl Çıkarılır?

İlk sırada hareket eden Satürn, bir burç derecesinde ortalama olarak 30 ay süreyle konaklar ve başlangıçtaki pozisyonuna geri dönmesi 28 ila 29 yıl arasında bir zaman alır. İşte o ana Satürn’ün Dönüşü adı verilir ve bu bir tür reşitlik göstergesidir. Bu, benzer dönem insanlarının birbirine benzeyen yaşam dersleri aldığı manasındadır. Websitemizde yer alan Satürn burcu hesaplama sistemi aracılığıyla Satürn’ün hangi burçta olduğunu hesaplayabilirsiniz. Haritalarda, Satürn’ün yerleştiği burç, kendimizi ne şekilde sınırlandırdığımızı, korktuğumuz şeyleri ve sorumluluklarımızı işaret eder. Satürn’ün konumu, sorumluluklarımızla olan ilişkimizi açığa çıkarabilir ve bununla beraber, doğal şekilde dışa vurmakta zorluk çektiğimiz ve hatta karakterimizin temel parçası olarak kabul ettiğimiz özelliklere de işaret edebilir.

Tüm Gezegen ve Ev Yorumları İle Doğum Haritası Çıkarma

Natal (doğum) harita hesabı yapmak deneyim ve uzmanlık gerektiren, oldukça karmaşık bir iştir. Bu nedenden dolayı astroloji alanında yeterli bilgisi olmayanların kendi astrolojik haritasını çıkarması, gerekli astrolojik donanımlara sahip olunmadığı sürece olasılık dahilinde değildir. Neyse ki teknolojik destek sayesinde tüm bu karmaşık hesaplamaları sizin yerinize yapabilecek bilgisayar programları mevcuttur. Bizler de uygulamamızı kendi yıldız haritanızı en kolay yoldan çıkarmanız için tasarladık.

Yıldız haritaları çıkarılırken gerekli olan saat ve konum bilgilerinin doğruluğu çok önemlidir ki, astrolojik hareketlilikten dolayı bazen üç beş dakikalık farklılığın bile tüm astrolojik açıları yanlış çıkaracağını bilmek gerekir. Bir doğum haritasının en iyi biçimde oluşturulması ve anlamlarının ortaya konulabilmesi için, doğum anının kesin olarak bilinmesi şartı vardır. Websitemizde ücretsiz olarak kullanımınıza sunduğumuz doğum haritası hesaplama servisi de, doğum tarihi ve saati şeklinde gireceğiniz bu veriler çerçevesinde kişiye özel doğum haritası sonucunu yorumlu bir şekilde vermektedir.

Doğum haritalarındaki pozisyonların kısmen yoruma dayalı tarafları olmakla beraber, esasen genelde belli manalara işaret eder. Bu sebeple bire bir olmasa dahi farklı astrologların yaptıkları yorumlar bir birleri ile önemli ölçüde örtüşürler.

Natal harita bir insanın doğduğu esnada bulunduğu bölgenin coğrafi konumuna göre astrolojik açıdan etki eden gök cisimlerinin bulunduğu yerleri işaretlemeye yarayan bir haritadır.

Kısaca ifade etmek gerekirse ücretsiz doğum haritaları astroloji sahasında uzmanlaşmış kişilerin deneyim ve bilgilerinin teknoloji ile birleşmiş ve özel programlara aktarılmış halidir.

Uzun süre önce üst düzey astroloji bilenlerin birçok matematiksel hesaplama yaparak uzun uğraşlar sonucu çıkardıkları doğum haritalarını, bu çağda teknolojik destek yardımıyla çok kolay bir şekilde çıkarmak ve tüm detaylı açıklamalarını okumak mümkün hale geldi.

Yeterli astrolojik bilgiye sahip olmamanız halinde de kendinize ait detaylı ve yorumlu natal haritanızı çıkarabilirsiniz. Bunun için sadece doğduğunuz ana ait verileri ve doğduğunuz yerin enlem/boylam bilgilerini formdan seçmeniz yeterlidir. Doğum haritamı göster butonunu tıklamanızla birlikte hemen haritanızı çıkarmış olacaksınız.

Gök günlüğü denilen tablolar belli tarihlere göre gezegenler ve Güneşin bulunduğu burç ve dereceleri görmeye yarayan teknik tablolardan oluşur. Bu çizelgelere bakarak, burç konumlarını görebilirsiniz fakat, gerek haritayı tam olarak çıkarmak ve gerekse astrolojik işaretleri okuma ve anlamlandırma konusunda çaresiz kalabilirsiniz. Haritadaki teknik tabirlerin okunması ancak astroloji uzmanlarınca yapılması imkan dahilinde olan zor bir iştir. Bu konuda bir astroloji uzmanından ücretli destek alabilir ya da sitemizin doğum haritası hesaplama programını kullanabilirsiniz.

Gök haritaları anlık olarak değişse de, kişiye özel natal haritalar doğum anına bağlı olarak gökyüzünün bir fotoğrafı olması sebebiyle sabittir ve değişmez.

İnternette yayın yapan pek çok yıldız haritası sitesi bulunduğunu görüyoruz. Bu hizmetlere baktığımızda, çoğunun sadece astrolojik pozisyon sembollerini gösterdiğini, fakat bunların ne şekilde yorumlanacağını herkes için anlaşılır biçimde ortaya koymakta yetersiz kaldığını görüyoruz. Halbuki astroloji alanında uzman olmayan kişiler detaylı ve kapsamlı doğum haritası sonuçlarına gereksinim duyarlar. Bu sebeple bizler de astroasist.com olarak kolay anlaşılır yorumları barındıran bir harita uygulaması olarak hizmet veriyoruz.

Astroloji ve Burçlar – Yükselen Burç Hesaplama

Yükselen (1.Ev) burcun nelere işaret ettiği ve hangi özellikleri verdiği, hesaplama neticesinde elde edilecek bilgilerle birlikte verilmektedir. Natal haritada 1. Evin önemi genelde takip edilen Güneş burcundan bile fazladır desek belki de yanılmayız. Çünkü yükselen burç (1. Ev) bulunduğunda tüm ev konumlarının diğer detayları da gün yüzüne çıkacak demektir. Astrolojik analizlerde tahminler her zaman için yükselene yerleşen burca göre yapılır. Bu da yükselen burcun ne denli önemli olduğunu vurgulayan yeterli bir göstergedir aslında. Doğum anınıza ilişkin bilgilerle muhakkak yükselen konumunuzu tespit edin. Bu bilgi, kendinizi daha iyi tanımanızı, dış dünyaya nasıl bir izlenim verdiğinizi hızlı bir şekilde bilmenizi mümkün hale getirir.

Yükselen burç doğum anınızda bulunduğunuz şehre göre, doğu ufkunda yükselmekte olan burca nispet edilen isimdir. 12 evli astroloji sistemine göre çizilmiş olan yıldız haritanızdaki birinci evinizdir. İnsanlar çoğunlukla kendilerini Güneş burçlarına göre tarif ediyor olsalar da, dışarıdan bakılınca dışarıdan daha farklı şekilde görünebilirler. Çünkü prestijimiz büyük ölçüde yükselen burcumuz ile ilgilidir.

Yükselen burç ASC (Ascendant) hesaplanması için gök günlüğü verilerinden faydalanılır. Bu veriler astrolojiyi bilmeyenler için anlaşılması mümkün olmayan teknik içeriklerle doludur. Bu verilerden faydalanabilmek için astrolojik anlamda üst düzey bilgi ve deneyim sahibi olmak gerekir. Yükselenin bulunmasında kesin ve güvenli yöntemlerin başında bir astrologtan hizmet almak ve çeşitli astroloji programları kullanmak gelir. Bizim uygulamamızı da bu amaçla güvenerek kullanabilir, ASC (Ascendant) burcunuzu net bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Web sitemizdeki yazılım sayesinde, hiç bir astrolojik bilgiye ihtiyacınız olmaksızın yükselen burcunuzu hesaplayabilirsiniz. Yapacağınız işlem çok kolay. Elbetteki doğduğunuz saati doğru şekilde bilmeniz şartı ile. Yazılımımızdaki yükselen burç hesaplama formuna, doğduğunuz andaki saati ve doğum şehrinizi girin, ardından çıkacak olan hesaplamayı yap butonunu tıkladığınızda hesaplama yapılacaktır.

Her zaman doğru bilgi vermeyen internette yükselen burç bulma yöntemleri ararken bir birine benzeyen basit tablolarla karşılaşmışsınızdır. Yükselen burcun hesaplanması hususunda doğru bir bilgi ortaya koyan basit bir yükselen burç hesaplama çizelgesi yoktur oysa ki. Baktığınız herhangi bir çizelgede, doğum yeri yok ve sadece Güneş burcunuz ve 2 saatlik arayla yükselen sıralaması yapılmışsa itibar etmeyin. Çünkü gerçek yükselen burç hesaplama işlemlerinde doğum yeri bilgisi, yerel saat farkı ve haliyle yaz saati uygulaması hesaba dahil edilmelidir.

Bilindiği üzere, gün ışığından daha fazla faydalanmak maksadıyla belirli dönemlerde saatler ileri/geri alınırlar. Son birkaç senedir bizim ülkemizde bu uygulama kullanılmasa da, yükseleni bulunacak kişinin doğduğu yıl böyle bir uygulamanın olup olmadığı netleştirilmeli ve tüm hesaplamalar bu ayrıntıya göre şekillendirilmelidir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com