celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 8 Temmuz 2022 312 Görüntüleme

Çatlak (2021)

2020’de Antalya Altın Portakal Film Festivali ile festival turuna başlamış olan Çatlak filmi pek çok övgü ve ödülü topladıktan sonra nihayet genel gösterimi ile izleyicinin karşısına çıktı. Yönetmen koltuğunda Fikret Reyhan’ın oturduğu Çatlak filmi yönetmenin, ikinci uzun metrajlı film olarak karşımıza çıkıyor. Abartılı övgülerden sonra beklentim oldukça yüksekte tutan bu film beklentimin altında kalmış olsa da yayınlandığı yılın gerçekten izlenmeye değer filmleri arasında yer alıyor.

Kısa bir süre önce Londra’da işçi olarak çalışan Fatih kesin bir karar alarak ailesinin yanına dönüş yapıyor. Londra’da bulunduğu dönemde arkadaşlarından biri olan Ayhan’dan borç alarak bu parayı ailesine gönderen genç adam, gönderdiği para ile ailesinin bir çok ihtiyacını karşılıyor. Ancak başı paraya fena şekilde sıkışan Ayhan’ın borç vermiş olduğu parayı geri almak için Türkiye gelişi hem Fatih oldukça zor durumda bırakıyor hem de Fatih’in ailesi içerisinde bir çatlak oluşmasına sebebiyet veriyor.

Türk aile yapısını bir fotoğraf misali gözler önüne seren Çatlak filmi, toplumda yer alan ailelerin büyük bir kısmının hayatlarından birer kare bulabileceği mükemmel bir film olmuş. Birbirleri ile iç içe yaşayan ve dış görünüşünde güçlü ve bütün bir aileyi temsil eden bireylerin; aslında birbirlerinin arkalarından neler çevirdiklerini ve işin içersinde para girdiği zaman güçlü gözüken ailede nasıl çatlaklar oluşabileceğini bu film gözlerinde seriyor.

Kaynak: https://royalfilmizle.com/

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com