celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 8 Temmuz 2022 290 Görüntüleme

İnsanlar İkiye Ayrılır (2021)

İlk olarak BluTV dizisi kapsamında 7Yüz’ün devam filmi niteliğinde yola çıkmış olan İnsanlar İkiye Ayrılır, geçtiğimiz yıl içerisinde Altın Portakal Film Festivali ile tamamen sıradan bir platform filmi olmadığını herkese göstermiş oldu. Bu festival kapsamında  en iyi yardımcı kadın oyuncu ve en iyi senaryo ödüllerini kazanan İnsanlar İkiyi Ayrılır film, o zamandan beri gerçekten merakla beklediğim filmlerden birisiydi. Ve evet, büyük bir oranda şans faktörünün etkisi ve pandemi nedeni ile çok uzun süreden sonra sinemalara gitmemin sebebi oldu.

Bahadır (Aras Aydın) ve Duygu (Burcu Biricik) bankalar ile borçlular arasında aracılık görevi yapan bir danışmanlık şirketinde iki çalışandır. Borçlulardan alabildikleri para oranında prim kazanan bu ikilinin yeni hedefi ise genç yaşta olan ve büyük borca saplanmış Ceren (Pınar Deniz) olur. Güzel ve genç kadın ile ilgili vakada işler beklenmedik bir şekilde sarpa sarınca konu soruşturmalık bir hale gelir…

İnsanlar İkiye Ayrılır filmi bariz bir kapitalizm eleştirisi olarak karşımıza çıkıyor. İnsanları avcı-av ya da borçlu-alacaklı gibi şekillerde sınıflandırıyor. Ancak insanlar hemen hemen hiçbir konu üzerinde basit bir şekilde iki ayrılamayacağı üzere bu filmde doğrultusunda da ayrışma epey karışıyor. Filmin farklı zaman dilimleri içerisinde kurgulanmış hikayeleri de izleyiciyi içerisine çekiyor. Senaryonun kıvraklığı izleyicilerde büyük merak uyandırıyor diyebilirim.

Kaynak: https://www.filmizlelike.com/

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com