celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Teknoloji 11 Mart 2017 667 Görüntüleme

Apple Türkiye’ye Çifte Standart Uygulamaya Başladı

Dünyada en çok satılan akıllı telefonları üreten Apple ürünlerinin garantisi konusunda Türkiye'ye çifte standart uygulamaya başladı.

Dünyada en çok satılan akıllı telefonları üreten Apple ürünlerinin garantisi konusunda Türkiye’ye çifte standart uygulamaya başladı.

İlk defa dün ortaya çıkan haberi bugün Apple yetkilileri de doğruladı. Yapılan son düzenlemeye göre Apple, ürünlerinde uluslararası garanti geçerliliği olan ülkeler arasında Türkiye çıkartıldı. Apple çağrı merkezinden alınan bilgiye göre yurt dışından alınıp Türkiye’de kullanılan ürünler uluslararası garanti kapsamından çıkartılıyor. Apple’ın böyle bir çifte standartı neden uyguladığı bilinmezken resmi açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılacağı öğrenildi.

Garanti geçerliliği kapsamında yurt dışından alınan iphone, ipad veya macbook’lar Türkiye’de onarım ve değişim imkanı bulabiliyordu. Yeni gelen bu düzenlemeyle beraber kullanıcılar artık ürünleri arızalandığında ücretini ödeyerek tamir ettirebilecekler, ücretsiz değişim imkanı da tamamen ortadan kalkmış oldu.

Yurt dışından Apple ürünleri alan kullanıcılar Türkiye’de ortadan kalkan bu imkanı uluslararası geçerliliği olan başka bir ülkeye giderek garanti kapsamında tamir ettirebilecekler.

Etiketler:

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com