celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Teknoloji 2 Nisan 2017 643 Görüntüleme

Facebook Stories İle Yine Snapchat’e Özendi

Paylaşılan fotoğrafları ve videoları 24 saat sonra otomatik silme özelliğiyle en çok kullanılan uygulamalar arasındaki yerini alan Snapchat'in bu özelliği taklit edilmeye devam ediliyor.

Paylaşılan fotoğrafları ve videoları 24 saat sonra otomatik silme özelliğiyle en çok kullanılan uygulamalar arasındaki yerini alan Snapchat‘in bu özelliği taklit edilmeye devam ediliyor.

İlk olarak 2011 yılında yayınlanan ve kısa sürede milyonlarca kullanıcıya ulaşan Snapchat uygulamasının ana özelliği sosyal medya devleri tarafından taklit edilmeye devam ediliyor. Paylaşılan fotoğraf ve maksimum 10 saniyelik videoların otomatik olarak 24 saat sonra silinmesi temeline dayanan uygulamanın bu ana özelliği ilk olarak yine Facebook’un sahibi olduğu Instagram tarafından kopyalanmıştı. Insta hikaye adıyla bu özelliği kopyalayan Instagram yeni birşey üretmediği için büyük tepki çekmişti. Özellik daha sonra Facebook’un sahibi olduğu akıllı telefon mesajlaşma uygulaması WhatsApp’a getirilmiş, fakat kullanıcıların tepkisi üzerine kısa süre içerisinde bu özellik revize edilerek yeni bir güncelleme yayınlanmıştı.

Bu özelliği WhatsApp’da tam olarak uygulayamayan Facebook yetkilileri şimdi de milyarlarca üyesi olan dünyanın en çok kullanılan sosyal medya sitesi Facebook için bu özelliği aktif etti. Facebook Stories olarak piyasaya sürülen bu özellikte Snapchat gibi efektler ve etiketler de kullanılabiliyor.

Facebook bu aralar klonlamaya çalıştığı Snapchat’e 3,9 milyar dolar teklif etmiş; fakat uygulamayı almayı başaramamıştı.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com