celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 19 Ekim 2022 217 Görüntüleme

Mezar Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Vefat eden kişilerin kabrini belirlemek amacıyla yapılan mezarlar günümüzde granit ve mermer olmak üzere iki farklı taştan hazırlanmaktadır. Vefat eden kişinin ailesi ya da yakınları vefattan bir süre sonra ve ya daha öncesinde mezar yaptırabilmektedir. Mersin mezar modelleri adresi olarak bizlerde Mersin ve çevresinde mezar yapımı hizmeti vermekteyiz. Yıllarca sağlamlığını koruyabilecek ve temeli sarsılmaz şekilde hazırlanmış mezarlar hazırlayan adresimizde alanında uzman taş ustaları çalışmaktadır. Mezar yaptıran kişilerin öncelikle dikkat etmesi gereken konu da mezar taşını yapacak ustaları doğru seçmekle başlar. Taş işleme ve mezar alanıyla tam uyumlu mezar taşı hazırlama konusunda uzman ustalardan hizmet almak için bizi arayabilirsiniz.

Mezar Hangi Malzemeden Yapılır?

Mezar yapımında genellikle mermer ya da kaya blokları tercih edilmektedir. Mezar alanında yıllarca sorunsuz bir şekilde durabilecek olan bu taşlara ek olarak günümüzde granitte kullanılmaktadır. Mermer mezarlar beyaz renkli olması ile dikkat çekerken granit malzemeden hazırlanan mezarlar koyu renkli olmaktadır. Ayrıca kaya bloklarından hazırlanan mezarlarda kayanın cinsine göre farklı renklerde olabilmektedir. Mezar fiyatları dikkate alındığında en pahalı mezar taşı granit olmaktadır. Sağlamlığı ve kullanım özellikleri dikkate alındığında granit mezarlar mermer ve kaya mezar taşlarından her zaman öndedir. Biz de mezar ihtiyaçlarınızda granit mezar malzemeleri kullanarak isteklerinize uygun mezar taşları hazırlamaktayız.

Mezar Taşına Neler Yazılır?

Mezar alanlarında en dikkat çeken ayrıntı mezar taşıdır. Vefat eden kişiye ait bilgilerin bulunduğu mezar taşlarında genellikle vefat edenin adı soyadı, doğum ve ölüm tarihi gibi bilgiler yer almaktadır. Aile mezarlarında ise aileye ait genel bilgiler bulunabilmektedir. Mezar taşları vefat edenin resminin basılacağı ya da hayatına dair bilgilerin yazılacağı bir alan değildir. Genellikle pagan kültürlerde yer alan resim ekleme ve vefat edenden bir iz bırakma düşüncesi bizim kültürümüzde bulunmamaktadır. Mersin mezar hizmeti sunan adresimiz de bu tür durumlara karşı hassas bir şekilde çalışmaktadır. Değerlerimizle özdeşleşen uygulamaların dışına çıkmadan ve dinimize uygun mezar çalışmaları sunan adresimizde Mersin mezar fiyatları açısından en uygun seçenekleri de bulabileceksiniz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com