celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 30 Ekim 2022 232 Görüntüleme

3 Sınıf Testleri Çöz

İlköğretim eğitimin temelini oluşturuyor. Çocuklar bu dönemde ne kadar işleri sıkı tutarsa bunun gelecek eğitim hayatı için önemli olduğunun farkında değil, bu nedenle ailelere bu noktada büyük iş düşüyor. Bir aile çocuğunun ilkokul eğitiminde ne kadar iyi hazırlık yapabilirse bu onun için o kadar faydalı olacaktır.  İlkokulda işlerin sıkı tutulması gereken zaman 3. Sınıf olacaktır. Üçüncü sınıfa giden bir öğrenci henüz okuma yazmayı yeni öğrenmiş olduğundan dolayı işleri su koymaması gerekiyor. Bu dönemde yapılacak olan tek şey ise ilk olarak daha fazla test çözmek olması gerekir.

Test Çöz

3. sınıf testleri çözüldükçe çocuk aldığı eğitimden daha fazla memnun olmaya ve bunu bir alışkanlık haline dönüştürmeye başlayacaktır. Çocuk sürekli olarak test çözdükçe bu onun daha sonraki sınıflarında başarılı olmasına imkan sağlamış olacaktır. Üçüncü sınıfa geçen bir çocuk bu dönemde uzun soruları okumak ve çözmek istemeyecektir. Bunun içinde kısa sorulara odaklanmak ve çocuğun derslerden sıkılmamasını sağlamak gerekir.

Soruların test usulü olması ise daha sonrasında gireceği sınavlarda onun başarısını artırmasını sağlayacağı gibi aynı zamanda sınav heyecanının da üzerinden atılmasına neden olacaktır. Üçüncü sınıfın çocuğa kazandırdığı çok şey olabilir, lakin burada tüm işte sizin evdeki eğitiminize odaklanıyor. Çocuk yalnızca okulda değil aynı zamanda eve geldiğinde de soru çözmesi ve günlük tekrarını yapması gerekiyor. Eskiden okulda gösterilen konulara odaklanmak yeterli olabiliyordu, ancak şu anda maalesef büyük yarış ilkokul döneminden itibaren başlıyor. Çocuk bu dönemde işlerin ne kadar önemli olduğunun farkına varması gerekiyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Valorant Vp Nasıl Alınır?

Valorant Vp Nasıl Alınır?

Tema Tasarım | Osgaka.com