celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 10 Aralık 2022 200 Görüntüleme

Topraksız Tarım Nedir?

Topraksız tarım; hidroponik olarak da adlandırılan bir tarım çeşididir. Topraksız tarım modelleri çağımız da dünya genelinde uygulanmakta ve her geçen gün kullanım alanı artmaktadır. Hızla büyüyen topraksız tarım nedir? Sorusunun cevabını merak eden kişiler için açıklamak gerekirse; ekinlerin besin ihtiyaçlarının su ya da hava gibi toprak dışı unsurlardan karşılanması sağlanan tarım çeşidi olarak açıklayabiliriz.

Ekin üretiminde; ilaçların, atığın, toprağın olmadığı yeni bir sistem olan hidroponik sistem, yenilikçi çiftçilerin de oldukça ilgi gösterdiği bir tarım türüdür. Dikey ve yatay şekilde uygulanabilen bu sistem pek çok faydayı da beraberinde getirmektedir. Farklı tekniklerle uygulanan sistem için topraksız tarım danışmanlığı veren pek çok firma bulunmaktadır. Üretimde daha fazla kontrol sahibi olmak, emek ve zamandan tasarruf etmek için bu firmalara danışılmalı ve tarımda yeni bir ekol olan bu sistem denenmelidir.

Neden Topraksız Tarım Yapılmalıdır?

Topraksız tarım pek çok avantaj sağladığından dolayı kesinlikle tercih edilmelidir. Neden topraksız tarım diye merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam etmelisiniz. Topraksız tarım denildiğinde yalnızca toprağın olmadığı bir sistem düşünülmemelidir. Topraksız tarımla beraber kaynaklar daha tasarruflu kullanılmakta ve daha uygun maliyetli ve daha az kimyasalı bir tarım süreci mümkün olmaktadır. Geleceğin tarım modeli olarak adlandırılan hidroponik tarım;

  • Daha az sera gazı salınımı
  • Daha az su tüketimi
  • Daha az arazi kullanımı
  • Daha az işçilik kullanımı
  • Daha yüksek kar sağlamaktadır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com