celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 10 Aralık 2022 204 Görüntüleme

Prolin Nedir, Prolinin Faydaları Nelerdir?

Prolin Nedir?

Prolin, proteinin insan vücudundan parçalanarak aktif şekilde kullanılabilmesini sağlayan 20 amino asitten biridir. İkincil amino asit sınıfında yer alan prolin; kemiklerde, kaslarda, tendonlarda ve ciltte bulunan kolajenin en önemli bileşenlerindendir. Dolayısıyla kemik ve kas sistemlerinin sağlıklı kalması için prolinin mutlaka düzenli olarak vücuda alınması gerekir.

Diğer amino asitler farklı besin maddelerinden rahatlıkla temin edilebilirken prolin yalnızca balda bulunur. Yapay ya da organik olarak üretilmiş diğer gıda ürünlerinden temin edilmesi mümkün değildir. Prolin, balın saflık derecesinin belirlenmesinde etkin rol oynar. Zira sahte ballarda, bu amino asidin miktarı yok denecek kadar azdır. Türk Gıda Kodeksi’ne göre bir balın içeriğinde bulunması gereken ideal prolin miktarı minimum 300 mg/kg’dır. Gochek Lavanta Balı’nda ise ideal seviyenin tam 3 katı, yani 900 mg/kg prolin bulunur.

Prolinin Faydaları Nelerdir?

Yüksek miktarda prolin içeren balın düzenli tüketimi, vücuttaki kolajen miktarının ideal seviyede kalmasına yardımcı olur. Bu sayede cilt yapısı çok daha sıkı ve canlı görünüme kavuşur. Prolinin insan vücuduna yönelik bir diğer faydası ise kolajen dokuyu güçlendirerek yaraların ve kesiklerin kısa sürede kapanmasına katkıda bulunmasıdır.

Kolajen dokunun güçlenmesi ile birlikte ayrıca eklem ve kas ağrılarında, sindirim sistemi sorunlarında dikkat çekici oranda azalma gözlemlenebilir. Tüm bu faydalarına ek olarak prolin amino asidi, vücutta oluşan iltihaplanmaların tedavi sürecini hızlandırır. Prolinin klinik çalışmalarla kanıtlanmış etkileri arasında kandaki yağ miktarının ve kardiyovasküler hastalık riskinin azalması da yer alır.

Prolinin Faydalarını Gochek Ham Balları ile Yaşayın

Prolin alımının ideal düzeyde olabilmesi için mutlaka yüksek kaliteli bal tüketmek gerekir. Zira balın kalitesiyle doğru orantılı olarak vücuda alınan prolin miktarı artar. Gochek Organik Ham Bal çeşitleri, Fethiye’den Korkuteli’ne kadar uzanan uzun rotadaki organik tarım arazilerinde bulunan kovanlardan özenle toplanır. Her bir ürün, pastörizasyon ve filtreleme işlemleri uygulanmadan paketlenerek tüketiminize sunulur. Dolayısıyla prolin başta olmak üzere tüm besin değerlerini koruyarak sofranıza ulaşır.

Gochek Lavanta Balı, ideal seviyenin tam 3 katı, yani 900 mg/kg prolin oranıyla benzersiz bi bal çeşididir. Yüksek prolin değerlerine sahip olduğu bağımsız laboratuvarlar tarafından yapılan testler ile kanıtlanan Gochek Lavanta BalıEcocert sertifikalı lavanta bahçelerinin kendine has aroma ve kokusunu bünyesinde barındırır. Klasik tatlardan hoşlananlar için çam ve çiçek ham bal çeşitleri de mevcuttur. Damak tadınıza uygun organik ham balı, beyaz şeker yerine tariflerinize dahil edebilir, içeceklerinizi lezzetlendirmek için kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com