celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Yaşam 31 Aralık 2022 182 Görüntüleme

Ecocert Organik Sertifikalı Tarım

Gochek olarak, daha sürdürülebilir bir tarım ve daha çevreci üretim için Ecocert organik standartlarına uyum sağlıyoruz. Bu nedenle organik tarımdaki dört temel ilkeyi temel ilkemiz olarak kabul ediyoruz.

  • Canlı ekosistemlere saygı
  • Biyolojik çeşitliliğin ve toprak verimliliğin üst seviyede tutulması
  • Kimyasal pestisitlerin ve GDO’nun yasaklanması
  • Doğadaki kaynakların sorumlu tüketimi

Bu ilkelere göre, kendi bahçelerimizde kendi balları ile beslenen arılardan ham bal üretimi yapmaktayız. Ayrıca doğal yağ, doğal zeytinyağı ve çizikli zeytin üretimi de gerçekleştirmekteyiz. Bu sayede hem doğal ekosistemi korumakta hem de biyolojik çeşitliliğin üst seviyede tutulmasını sağlamaktayız.

Üretimin sadece maddi kazanç elde etme kaygısından ibaret olmadığını biliyor daha çevreci bir oluşum olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Yani doğadaki kaynakları tüm insanların değeri olarak görüyor ve bilinçli bir şekilde kullanıyoruz. Çünkü bizim farkımız, faydamız. Hem insanlara hem de doğaya sağladığımız faydamız ile kendimizle gurur duyuyoruz!

Ecocert Organik Sertifikalı Tarım Nedir?

Organik sertifikalı tarım, çevreci tarım politikalarını destekleyerek tarım yapmak demektir. Yani doğal kaynakları idareli kullanmak, canlılara iyi davranmak, GDO’lardan uzak durmak ve bunun gibi politikalar, organik tarım kapsamındadır. Elbette bu kapsamda daha pek çok standarda uyum sağlamak ve Ecocert sertifikası almak gerekmektedir. Gochek olarak biz, Ecocert organik tarım sertifikasına sahibiz.

Ecocert ise 30 yılı aşkın bir süredir uluslararası sertifikasyon konusunda yetkili bir kuruluştur. Yüksek standartlara sahip olan Ecocert, 130’un üzerindeki ülkede tüm sektörlerde danışmanlık hizmeti dahil pek çok hizmet vermektedir.

Ecocert Organik Sertifikalı Tarımın Önemi Nedir?

Organik tarım demek, doğaya saygı duymak demektir. Ecocert organik sertifikalı tarım yapmak ise organik tarımın tüm standartlarını karşılıyor olmak demektir. Gochek olarak bizler, ürettiğimiz tüm ürünlerde bu yüksek standartları harfi harfine karşılamaktayız. Bu sayede doğadan aldığımız gücü, doğanın temiz kalması için de harcıyoruz.

Ecocert organik sertifikalı tarımın önemi, son yıllarda gözle görülür bir şekilde artmıştır. Çünkü azalan kaynaklara karşın insanlık olarak ihtiyaçlarımız her geçen gün artmaktadır. Hal böyle olunca tarımın da bilinçli bir şekilde yapılması gerekir. Bu sorumluluğun farkında olarak bizler, tamamen doğa dostu tarım yapmaktayız. Böylece hem insanlığa hem de doğaya katkı sağlama gayesi uğruna her geçen gün artan motivasyonumuz ile çalışmaktayız.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com