celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Ekonomi 13 Mart 2017 631 Görüntüleme

Hakan Uzan Kıbrıs Üzerinden Vertu’yu Satın Aldı

Star TV, Telsim gibi firmaların sahibi bir dönemin ünlü Uzan Ailesi’nden yeni bir satın alma geldiği iddia edildi.

Bir dönemin ünlü zenginlerinden Uzan Holding‘in sahiplerinden firari ve sürgündeki iş adamı Hakan Uzan’ın ünlü business cep telefonu markası Vertu’yu satın aldığı iddia edildi.

Star TV, Türkiye İmar Bankası, Telsim, Çukurova ve Kepez Elektrik gibi bir dönemin en çok kazanan şirketlerinin sahibi olan Uzan Holding, 1956 yılında Hakan ve Cem Uzan kardeşlerin babası olan Hakan Uzan tarafından kurulmuştu. Cem Uzan’ın yönetimde olduğu tarihlerde TMSF’nin holdinge ait bütün şirketlere el koyması sonucu aile üyeleri yurt dışına kaçmıştı.

Bir dönem Genç Parti adında yeni bir parti de kuran Cem Uzan istediği başarıyı yakalayamayınca Fransa’ya kaçmıştı.

Sürgündeki ailenin üyelerinden Hakan Uzan’ın ünlü cep telefonu markası Vertu’yu satın aldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Yaklaşık 227 milyon TL ödeyerek Vertu’yu satın aldığı iddia ediken Uzan’ın bu satın alma işlemini Kıbrıs’taki şirketi Baferton üzerinden yaptığı iddia ediliyor.

Vertu’nun Yürütme Kurulu Başkanı Gordon Watson satışla ilgili iddiaları doğrularken, Hakan Uzan ile birlikte Vertu’yu daha çok geliştireceklerini ifade etti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com