celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Ekonomi 25 Mart 2017 680 Görüntüleme

Alman Malı Mercedes’e Soruşturma Açıldı

Referandum sürecinde Almanya'da seçim çalışmasını engelleyen ve iki ülke arasında gerilime neden olan Almanya'nın tavrına ilk tepki Rekabet Kurumu'ndan ünlü Alman markası Mercedes'e geldi. Mercedes-Benz hakkında soruşturma açıldı.

Referandum sürecinde Almanya’da seçim çalışmasını engelleyen ve iki ülke arasında gerilime neden olan Almanya’nın tavrına ilk tepki Rekabet Kurumu’ndan ünlü Alman markası Mercedes’e geldi. Mercedes-Benz hakkında soruşturma açıldı.

Rekabet Kurumu soruşturma ile ilgili yaptığı açıklamada yapılan bir anlaşmaya uymayarak kamyon pazarında rekabeti bozduğuna yönelik alınan şikayet üzerine bir ön araştırma yapıldığını ve bu ön araştırma raporunun ardından Mercedes Benz Türk A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına karar verildiği ifade edildi. İncelemede elde edilen verilerin son derece ciddi olduğunu ve şikayetin gerçeği yansıttığını ifade eden Rekabet Kurulu soruşturmanın başlatılmasına ve gerçeğin ortaya çıkarılması için hızla sürecin tamamlanmasına karar verdi.

Türkiye’de iki fabrikası bulunan Mercedes Benz Türk A.Ş. ilk olarak 1967 yılında Otomarsan adıyla kuruldu ve 1990 yılında Mercedes Benz Türk A.Ş. ünvanıyla üretimine devam etti. Mercedes Benz Türk A.Ş. markası sadece kamyon ve otobüs üretmektedir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com