celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Ekonomi 30 Mart 2017 701 Görüntüleme

Mahkeme Booking’e Erişim Yasağı Getirdi

Dünyada en çok kullanılan otel rezervasyon sistemi Booking.com için mahkeme kapatma kararı vererek Türkiye'deki faaliyetlerinin durdurulmasını sağladı.

Dünyada en çok kullanılan otel rezervasyon sistemi Booking.com için mahkeme kapatma kararı vererek Türkiye’deki faaliyetlerinin durdurulmasını sağladı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği tarafından daha önce gerçekleştirilen ve seyahat acentalarına yönelik haksız rekabet uygulandığına yönelik şikayetini dikkate alan mahkeme booking.com hakkında kapatma kararı vererek Türkiye’deki faaliyetlerini durdurmasını istedi. Mahkeme kararının açıklanmasının ardından booking.com üzerinden Türkiye’deki otellere rezervasyon yapılması da engellendi. Şu an Türkiye’deki otellerin hiçbirine booking.com üzerinden erişim gerçekleştirilemezken booking.com yetkilileri karara tepki göstererek temyize götüreceklerini belirtti.

TÜRSAB ise davanın gerekçesi olarak daha önce yurt dışındaki otelleri Türkiye’de satan Booking’in son yıllarda Türkiye pazarına da girerek Türkiye’deki otelleri de Türk vatandaşlarına satmaya başladığını ve bunun haksız rekabete neden olduğu gerekçesiyle mahkemeye 2015 yılında giderek booking ile ilgili yasak getirilmesini talep ettiklerini ifade etti.

Kendilerinde 13 bin Türk otelinin bulunduğunu belirten booking karara itiraz edeceklerini ifade ederken, Türk oteli sektörü de booking’in aldığı yüksek komisyondan dert yanarak bu komisyonların devlete vergi olarak dönmediğini direkt Hollanda’ya aktarıldığını ifade etti ve kararın doğru olduğunu belirttiler.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com