celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Ekonomi 4 Nisan 2017 715 Görüntüleme

Türkiye Sadece 3 Ayda İhracat Rekoru Kırdı

Türkiye'de ve dünyada hızla gelişen ve hızlı tüketilen bir pazar olmayı başaran otomotiv sektöründe Türkiye ihracat rekoru kırmayı başardı.

Türkiye’de ve dünyada hızla gelişen ve hızlı tüketilen bir pazar olmayı başaran otomotiv sektöründe Türkiye ihracat rekoru kırmayı başardı.

2017 yılının sadece ilk 3 ayında 7 milyar doları geçen ihracat rakamına ulaşan Türkiye, bu rakamla son 10 yılın rekorunu kırdı. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından toparlanan bilgiler ışığında değerlendirilen istatistiklere bakıldığında geçtiğimiz yıl bu dönem ihracat rakamı 5 milyar dolar dolaylarındayken bu rakam bu yıl 7 milyar doları geçmeyi başardı. Bu rakam ile otomotiv sektörü Türkiye’nin toplam ihracatından yüzde 19’luk payı almayı da başardı ve rekoru elinde tuttu. Otomotiv sektörünü yüzde 11 ile konfeksiyon ve kimyevi maddeler ihracatları takip ediyor.

Türkiye yılın ilk üç ayında 163 ülkeye ihracat gerçekleştirirken, dünya otomotiv sektöründeki önemini de bir kere daha kanıtlamış oldu. Türkiye bu 163 ülke arasında en çok Almanya’yla ihracat yaparken, bu da toplam rakamın 1 milyar dolarına tekabül ediyor. Almanya’nın ardından İtalya, İngiltere ve Fransa gelirken, ihracat rekoru kırdığımız bu ülkelerin son haftalarda gerilim yaşadığımı ülke olmaları dikkat çekti.

Etiketler:

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com