celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Siyaset 10 Mart 2017 609 Görüntüleme

Milliyetçi Hareket Partisi O İsimleri de İhraç Etti

Milliyetçi Hareket Partisi içinden doğan Devlet Bahçeli'ye muhalif harekete katılan isimlerin partiden ihraç edildiği bugün genel merkez tarafından açıklandı.

Milliyetçi Hareket Partisi içinden doğan Devlet Bahçeli’ye muhalif harekete katılan isimlerin partiden ihraç edildiği bugün genel merkez tarafından açıklandı.

Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Isparta Milletvekili Nuri Okutan ve parti üyesi Sinan Oğan’ın Milliyetçi Hareket Partisi’nden ihraç edildiğini açıklayan MHP Genel Merkezi ihraç kararlarının oy birliğiyle alındığı belirtti.

Parti tüzüğünün 11, 79 ve 81’inci maddeleri partiden ihraç için gerekçe gösterilirken maddeler disiplin cealarını gerektiren ve kesin çıkarma cezasını gerektiren halleri kapsıyor.

Sinan Oğan, Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Koray Aydın’ın başlattığı muhalif harekete daha sonra Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da katılarak Ümit Özdağ ile beraber referandumda hayır kampanyaları çerçevesinde konuşmalar yapmaya başlamıştı. Bu isimlere İsmail Ok ve Nuri Okutan’ın da katılmasıyla beraber Milliyetçi Hareket Partisi içinden Devlet Bahçeli’ye muhalif bütün isimler partiden ihraç edilmiş oldu.

Böyle bir kararın alınması beklenirken zamanlamanın tam da referandum sürecine denk gelmesi ve bu muhalif isimlerin konuşma yaptıkları yerlerde saldırıya uğraması MHP tabanı tarafından genel merkeze olan tepkiyi arttırdı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com