celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 1 Mart 2017 518 Görüntüleme

Aydın Doğan’a Mahkemeden Şok Karar

Doğan Medya Grubu’nun sahibi ünlü iş adamı Aydın Doğan‘ın akaryakıt kaçakçılığından yargılandığı davaya zorla getirilme kararı çıktı.

47 sanıklı davada yargılanan ve Petrol Ofisi’nin akaryakıt kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla süren yargı sürecinde mahkeme Aydın Doğan için zorla mahkemeye getirilme kararı çıkarttı. Petrol Ofisi’nde örgütlü bir şekilde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddiasıyla süren mahkeme İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor.

2001-2008 yılları arasını kapsayan davada Petrol Ofisi‘nin akaryakıt kaçakçılığı yaptığı ve sahte belge ibrazı nedeniyle devleti zarara uğrattığı iddia ediliyor. Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçundan yargılanan Aydın Doğan görülen davalara katılmıyordu. Bugün ara kararını veren mahkeme Aydın Doğan’ın polis zoruyla mahkemeye getirilmesine hükmetti. Aydın Doğan’ın 7 yıldan 21 yıla kadar hapisi isteniyor.

Geçtiğimiz günlerde Hürriyet’in karargah rahatsız başlığıyla çıktığı haber nedeniyle hükümet kanadı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan büyük tepki göstermiş, önceki gün havaalanında yaptığı açıklamada da bunun bedelini ağır bir şekilde ödeyeceklerini ifade etmişti.

Yıllardır süren mahkeme sürecinde mahkemenin tam da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından böyle bir karar alması tartışmalara neden olurken, kamuoyunda Aydın Doğan’ın mahkeme getirilişi itibariyle itibarsızlaştırılacağı iddia ediliyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com