celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 14 Mart 2017 484 Görüntüleme

Kapadokya’da 3 Balon Düştü! Çok Sayıda Yaralı Var

Tarihi peri bacaları ve balon turizmiyle ünlü ilimiz Nevşehir’de 3 balonun sert iniş yapması sonucu çok sayıda turist yaralandı.

Yılın bütün aylarında tarihi güzellikleri görmek ve balon turu yapmak için Nevşehir’in Kapadokya Bölgesi’ne akın eden turistler bölgenin en büyük gelir kaynağı durumda. Bu durum bazen istenmeyen olayların yaşanmasına da neden olabiliyor. Bazen balona fazla yolcu alımı, bazen de olumsuz hava koşullarına rağmen kalkış yapan balonlar felakete neden olabiliyor. Bugün sabah saatlerinde olumsuz hava koşullarına rağmen kalkış gerçekleştiren 3 sıcak hava balonu uçamayacağını anlayınca sert iniş yapmak zorunda kaldı. Çok sayıda turistin yer aldığı balonların sert inişi ardından çok sayıda kişi yaralanırken olay yerlerine hızla ambulans ekipleri sevk edildi. Arama kurtarma ve sağlık ekiplerinin çabasıyla müdahale edilen turistler arasında Çinli ve Avrupalı turistler olduğu belirtildi.

Kar yağışı ve ters rüzgarın çıkması sonucu sürüklenmeye başlayan balonlar Ürgüp’ün Sofuilar Köyü yakınlarına sert iniş yaptı. Toplamda 45 kişinin bulunduğu balonlarda 41 kişi yaralanırken, 9 kişide kırık ve çıkıklar olduğu öğrenildi. 32 kişi ayakta tedavilerinin ardından taburcu edilirken 9 kişinin tedavisine hastanede devam ediliyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com