celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 19 Mart 2017 529 Görüntüleme

PKK Yandaşları Almanya’da Miting Yaptı

Almanya ile başlayan siyasi gerilimin en üst seviyeye gelmesinin hemen akabinde Frankurt’ta terör örgütü elebaşı resimleri ve sözde PKK bayrağıyla miting yapılmasına Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sert açıklama yaptı.

Katıldığı bir televizyon programında geçtiğimiz gün Frankurt’ta PKK yandaşlarının Nevruz’u bahane ederek yürüyüş yapmasını ve bu yürüyüşte, PKK flamaları ve bölücü ele başı Abdullah Öcalan’ın posterlerinin açılması büyük tepki çekerken konuyla ilgili Alman makamlarından da açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Kalın yaşanan bu olayın ardından Almanya Büyükelçisi’nin Dışişleri Bakanlığı’na çağrılarak yaşanan bu olayın sert bir şekilde kınandığını belirtti. Son günlerde yaşanan siyasi gerilimin ardından böyle bir mitinge izin verilmesi Türkiye’ye karşı misilleme olduğu ve size karşı terör örgütü PKK’yı destekleriz mesajı olduğu belirtilirken, Kalın bu tarz 3-5 PKK’lıyla Türkiye’nin korkutulamayacağının altını çizdi.

Öte yandan Alman polis teşkilatından yapılan açıklamaya göre mitingde yasaklı poster ve flama taşıyanların kameralarla tespit edildiği ve önümüzdeki günlerde haklarında soruşturma başlatılabileceği ifade edildi. Kaç kişinin gözaltına alınacağının henüz tespit edilemediğini ifade eden polis yetkilileri suç teşkil eden durumlara karışan kişilerin tamamının hakkında soruşturma başlatılacağını ve delil toplama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Almanya’da barınan PKK yandaşları geçtiğimiz gün Nevruz Bayramı’nı bahane ederek diktatöre karşı özgürlük mitingi adı altında bir gösteri yapmış ve bu gösteride PKK flamalarını açmıştı.

Almanya son 3 günde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker Hannover, AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı’nın Bremen, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu’nun Bad Wimpfen’de yapacakları konuşmaları yasaklamıştı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com