celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 21 Mart 2017 561 Görüntüleme

Hrant Dink Davası’nda FETÖ Üyelerine Yakalama Kararı

19 Ocak 2007 tarihinde genel yayın yönetmeni olduğu Agos Gazetesi önünde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci Hrant Dink davası FETÖ'ye kadar uzandı.

19 Ocak 2007 tarihinde genel yayın yönetmeni olduğu Agos Gazetesi önünde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci Hrant Dink davası FETÖ’ye kadar uzandı.

Hrant Dink Cinayeti Soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bazı kamu görevlilerinin Hrant Dink cinayetinde planlayıcı oldukları ve cinayetin önünü açtıkları iddiasıyla soruşturmayı genişletti. Savcılık makamı soruşturma çerçevesinde firari savcı Zekeriya Öz, FETÖ’nün gazetecisi Faruk Mercan, Halil İbrahim Koca, Adem Yavuz ve Zaman Gazetesi eski genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

Gazeteci Hrant Dink cinayetinden önce Emniyet içinde devletten habersiz bir birim kurulduğu ve bu birimin illegal faaliyetler yürüttüğü, hatta Ergenekon ve Balyoz gibi orduya kumpas davalarının da bu birim tarafından bizzat hazırlandığı belirlendi.

Hrant Dink cinayeti davasında kamu görevlilerine yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınanların FETÖ’nün haberleşme ağı ByLock’u kullandığı tespit edilmesi de Dink cinayetinin FETÖ tarafından işlendiği şüphelerini artırdı. Bu şüphelilerinden en dikkat çekici isim Hrant Dink cinayeti döneminde Trabzon Emniyet Müdürü olan Ramazan Akyürek. Akyürek’ün gelen istihbaratı İstanbul emniyetiyle paylaşmadığı iddia edilmişti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com