celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 24 Mart 2017 645 Görüntüleme

İsmailağa Cemaati Referandum Kararını Açıkladı

16 Nisan tarihinde yapılacak ve Türkiye Cumhuriyeti'ni Cumhurbaşkanlığı sistemine geçirecek referandum için önemli cemaatlerden İsmailağa Cemaati kararını açıkladı.

16 Nisan tarihinde yapılacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni Cumhurbaşkanlığı sistemine geçirecek referandum için önemli cemaatlerden İsmailağa Cemaati kararını açıkladı.

Resmi internet sitesinde bir açıklama yapan İsmailağa Cemaati Türkiye’nin Avrupalı devletler tarafından bir saldırı altında olduğunu ve ülkenin iyi yönde gelişmesini sağlamak için Evet oyu kullanacakları belirtildi. Önemli sayıda müridi bulunan İsmailağa Cemaati’nde bir kesim AK Parti’ye yakınlığıyla bilinirken, bir kesim de AK Parti’nin doğduğu Saadet Partisi’ne yakınlığıyla biliniyor. Referandumda AK Parti’yle ortak hareket etmeyerek Hayır oyu kullanacaklarını açıklayan Saadet Partisi büyük şoka neden olmuştu. İsmailağa Cemaati içerisindeki Saadet Partisi taraftarlarının cemaatin bu kararının ardından nasıl bir oy kullanacağı merakla beklenirken cemaatin önde gelenlerinden ve kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Ünlü’nün açıklamaları da merakla bekleniyor.

Cemaatin bir kolunun yaptırdığı caminin geçtiğimiz sene AK Partili bir belediye tarafından yıkılması cemaat içindeki ayrılığı da gözler önüne sermişti.

Cemaatin önemli vaizlerinden olan Cübbeli Ahmet Hoca yaptığı sohbetleri ve gündeme ilişkin yorumlarını Youtube kanalında yapıyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com