celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 4 Nisan 2017 697 Görüntüleme

Bakan Kaya’nın Kardeşine 2 Milyonluk İhale

Hollanda ile yaşanan sınır dışı krizinin baş aktörü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın kız kardeşinin aldığı ihaleler Meclis gündemine taşındı.

Hollanda ile yaşanan sınır dışı krizinin baş aktörü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya‘nın kız kardeşinin aldığı ihaleler Meclis gündemine taşındı.

Referandum çalışması için Hollanda’ya giden; fakat Rotterdam’da polisin engellemesi ve nezareti eşliğinde sınır dışı edilerek Almanya’ya götürülen Bakan Kaya’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Fatih Belediyesi’nde AK Parti’den meclis üyesi olan, yine AK Partili Gaziosmanpaşa Belediyesi’nde aldığı 3 ihale meclis gündemine taşındı. Toplamda 2 milyon TL’yi bulan ve psikolojik destek hizmeti adı altında açılan ihaleyi alan Bakan Kaya’nın kardeşi Sümeyye Sayan’ın ilişkide olduğu Terapi Eğitim ve Sağlık Şirketi’nin kazandığı ortaya çıktı. Sümeyye Sayan’ın şirketi Digimed ve Terapi Eğitim ve Sağlık Şirketi arasında organik bağ bulunduğu, çalışan psikologların dahi aynı olduğu iddia edilirken bunun etik olmadığı Cumhuriyet Halk Partili Cengiz Aydoğdu tarafından belirtildi.

Aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde meclis üyesi olan Sümeyye Sayan‘ın ilçelerden ihale almasının hem yasaya uygun olmadığı hem de etik olmadığı ifade edilirken, iddialar ile ilgili ne Sümeyye Sayan’dan ne de ablası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’dan yanıt gelmedi.

Etiketler:

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com