celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Magazin 13 Ağustos 2017 750 Görüntüleme

Yeşilçamın Yakışıklı Jönü Kuzey Vargın Hayatını Kaybetti

Türk sinemasının yakışıklı jönlerinden Kuzey Vargın, yüksek tansiyona bağlı geçirdiği rahatsızlık nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yaklaşık 1,5 aydır yoğun bakımda tedavi altında olan Kuzey Vargın, bugün Marmaris’te hayatını kaybetti. Cenazesi Marmaris’ten İstanbul’a getirilerek burada Levent Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek. Son olarak Kurtlar Vadisi Pusu adlı dizide ihtiyarlar heyeti başkanı rolünü oynayan Kuzey Vargın, 2014 yılında geçirdiği rahatsızlığın ardından kısa süre tedavi görmüş ve sağlığına kavuşarak taburcu edilmişti. 77 yaşındaki ünlü oyuncu ikinci kez aynı rahatsızlıkla yattığı hastanede bu kez sağlığına kavuşamayarak 1,5 aylık bir tedavinin ardından vefat etti.

KUZEY VARGIN KİMDİR?

Kuzey Vargın (d. 15 Haziran 1940, İstanbul), Türk sinema oyuncusu.
Yeşilçam’da 1960’lı yıllarda jön olarak başladığı kariyerini ilerleyen dönemde ağırlıklı olarak kötü adamların oluşturduğu karakter rolleri ile sürdürmüştür. Kariyerinin ilk döneminde 1965 yapımı Yasak Sokaklar, Çılgın Gençlik, Ağlayan Kadın gibi filmlerde rol almıştır. Televizyonda sık gösterilen eserlerden Bir Dağ Masalı filminde Lale’yi aldatan nişanlısı Ekrem, Seni Sevmek Kaderim filminde entrikacı Bülent vs. rollerini oynamıştır. Sert bir yüz ifadesine sahiptir, bunun sayesinde karakter oyuncusu olmuştur. Eski jön günleri geride kalmış olsa da Türk sineması yepyeni karakter kazanmıştır. Kartal Tibet’den sonra Karaoğlan’ı canlandırmıştır. En son olarak Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde “Âdil Eşrefoğlu” karakteri ile İhtiyarlar Heyeti Başkanı rolünü başarı ile yerine getirmiştiri. Dizide Doğu Eşrefoğlu’nun kardeşidir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com