celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Dünya 3 Eylül 2017 573 Görüntüleme

Kuzey Kore’nin Hidrojen Testi Depreme Neden Oldu

3. Dünya Savaşı çıkarmaya niyetli olan Kuzey Kore’nin hidrojen bombası testi 6.3 büyüklüğünde depreme neden oldu. Testin ardından Güney Kore Cumhurbaşkanı acil olarak Güvenlik Konseyi ile toplanırken, Japon savaş jetleri havalandı.

Yeni bir hidrojen bombası testi yaptığını doğrulayan Kuzey Kore testlerin devam edeceğini açıklayarak tüm dünyaya meydan okumaya devam ederken dünya liderlerinden sert açıklamalar arka arkaya geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Kuzey Kore’nin bölge barışı için ciddi bir tehdit olduğunu dile getirirken, Japonya, Güney Kore ve Amerika da sert açıklamalarda bulundu.

Hidrojen bombası testi nedeniyle oluşan yapay depremin Çin ve Güney Kore’den hissedildiği ve büyüklüğünün 6,3 olarak ölçüldüğü ifade edildi. Bu depremin ardından 4,6 büyüklüğünde de artçı bir deprem oldu.

Japonya Dışişleri Bakanı Kuzey Kore’nin altıncı nükleer denemeyi yaptığını açıkladı. Toro Kono, “Kuzey Kore’den gelen bilgiler ve diğer incelemeler yeni bir nükleer deneme yapıldığını doğruluyor.” ifadelerini kullandı.

Bütün bu olanların ardından ise açıklama yapan Kuzey Kore nükleer bomba denemesinin başarıyla gerçekleştiğini açıkladı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com