celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Magazin 8 Şubat 2017 688 Görüntüleme

Sanat Camiası KHK İhraçlarına Tepki Gösterdi

Son yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile görevden ihraç edilen profesörlerle ilgili sanatçılar da tepkilerini göstermekten çekinmedi.

Son yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile görevden ihraç edilen profesörlerle ilgili sanatçılar da tepkilerini göstermekten çekinmedi.

OHAL günlerini yaşadığımız şu günlerde çıkarılan kanun hükmünde kararnameler ile görevden almalara dün gece bir yenisi daha eklendi. Çok sayıda devlet memurunun görevden ihraç edildiği kararnamede en çok tepki çeken muhalif ve aydın çizgileriyle bilinen isimlerin görevden alınması oldu. Türkiye’nin en köklü fakültelerinden biri olan ve çok sayıda sanatçı yetiştiren Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü‘nde öğretim görevlisi olan isimlerin görevden alınmasına sanat camiası da büyük tepki gösterdi.

Ünlü komedyen Cem Yılmaz da Resmi Twitter hesabından bir paylaşım yaparak yapılan ihraçların adaletsiz olduğuna ve birçok önemli üniversite öğretim görevlisi kalmamasına dikkat çekti.

Atatürk’ün sanatla ilgili bir sözünü de Twitter hesabından paylaşan Cem Yılmaz’ın bu tweetleri çok sayıda beğeni ve retweet aldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com