celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 28 Eylül 2017 861 Görüntüleme

Araplar Türkiye’ye Yine İhanet Etti!

Bağımsızlık için referandum yapan ve Irak’ın kuzeyinde konuşlanan Kürtlerin Kürdistan hayaline karşı Irak Sivil Havacılık Kurumu’nun Erbil’e seferlerin durdurulması talep etmişti. Talebe ilk tepki zor günlerinde yanında olduğumuz Katar’dan geldi ve Katar “engeller olmadığı sürece” Irak’ın Erbil kentine seferlerinin devam edeceğini bildirdi.

Irak Sivil Havacılık Kurumu, yabancı şirketlerin Erbil ve Süleymaniye Havalimanları’na yönelik tüm uçuşlarını askıya almalarını talep etmişti.

Katar resmi ajansı QNA’da yer alan habere göre, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ekber el-Bakir, “Katar Hava Yolları, hava sahasının kapatılması veya uçuşlarda güvenlik sorunlarının oluşması gibi engeller olmadığı sürece Erbil’e yönelik seferlerine devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, önceki gün düzenlediği basın toplantısında, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) elinde bulundurduğu sınır ve havalimanlarının kontrollerini 3 gün içinde Bağdat’a teslim etmesini istemişti.

Erbil yönetiminin söz konusu talebi reddetmesi üzerine Irak Sivil Havacılık Kurumu’ndan dün sabah yapılan yazılı açıklamada, yabancı şirketlerin Erbil ve Süleymaniye Havalimanları’na yönelik tüm uçuşlarını cuma gününden itibaren askıya alması talep edilmişti. (AA)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com