celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 8 Ekim 2017 761 Görüntüleme

ABD Vizeleri Durdurdu, Dolar Uçuşa Geçti!

ABD Büyükelçiliği web sitesi ve sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Türkiye’den yapılan vize başvurularının askıya alındığı açıklandı. Bu kararın ardından Dolar ve Euro uçuşa geçti.

Büyükelçilik’ten yapılan resmi açıklamada kararın gerekçesi olarak konsolosluk personelinin can güvenliği gösterilse de asıl sebebin Türkiye’nin İran ve Rusya işbirliği ile İdlib’e askeri hareket düzenlemesi ve geçtiğimiz hafta konsolosluk çalışanı “Siyasi ve askeri casusluk, Anayasal düzeni bozmaya teşebbüs,Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” nedeniyle tutuklanması olduğu düşünülüyor.

Büyükelçiliğin açıklamasında ‘Son zamanlarda yaşanan olaylar, ABD Hükümeti’ni, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin ABD misyonunun tesisleri ve personelinin güvenliğine ilişkin taahhütlerini yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır. Söz konusu değerlendirme sürecinde, Büyükelçiliğimiz ve Konsolosluklarımıza gelen ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla, şu andan itibaren geçerli olmak üzere, Türkiye’deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetleri askıya alınmıştır’ satırlarına yer verildi.

Açıklamada kararın süresi hakkında bir ayrıntıya yer verilmedi.

ABD Büyükelçiliği‘nden yapılan açıklamada, ‘göçmen olmayan vize hizmetlerinin’ askıya alındığı belirtiliyor. Göçmen olmayan vizeler, turistik, iş, geçici çalışma, eğitim veya tıbbi tedavi amacıyla ABD’ye geçici olarak gitmek isteyen kişilere yönelik.

ABD Büyükelçiliği’nin aldığı bu karar neticesinde dolar uçuşa geçerken 3,65 TL’yi buldu. Euro da bu kararın ardından 4,28 TL’ye kadar ulaştı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com