celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 21 Ekim 2017 714 Görüntüleme

Yazar İhsan Eliaçık’a Kayseri’de Çirkin Saldırı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı’na katılmak için fuar alanına giden İlahiyatçı Yazar İhsan Eliaçık’a bir grup saldırdı. Saldırının ardından poli Eliaçık’a fuar alanına almazken, Tekin Yayınevi Eliaçık’a saldırıyı kınayarak diğer yayınevlerinin olayı protesto etmesini ve fuarı terk etmesini istedi. Bu çağrıya ilk yanıt Ayrıntı Yayınevi’nden geldi ve fuarı terk edeceğini açıkladı.

Daha önce Twitter hesabından Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in kendisini fuara almayacağını açıkladığını; fakat fuara gideceğini belirten Eliaçık, saldırının sorumlusu olarak belediye başkanını gösterdi ve kendisinin hedef gösterildiğini iddia etti.

Saldırıya uğrayan İhsan Eliaçık, Birgün gazetesine açıklamalarda bulundu. Eliaçık sözlü sataşmayla başlayan saldırıda kendisine “Dinsiz ateist, Kayseri’yi terk et” diye bağırıldığını aktardı. Eliaçık’a göre saldırganlar yuhlamak ve slogan atmakla da yetinmedi; fiziksel saldırıda da bulundu. Eliaçık, fiziksel saldırıda yara almadığını belirtti. Polisin saldırganlara müdahale etmediğini aktaran Eliaçık, kendisini korumaya çalışan okurların darp edildiğini aktardı. Saldırının organize olarak gerçekleştirildiğini belirten Eliaçık, belediye tarafından hedef gösterildiğini iddia etti.

İhsan Eliaçık’ın yayıncısı Tekin Yayınevi olaya tepki gösterdi. Yayınevinden yapılan ilk açıklamada “Toplanıyoruz, tüm yayıncılara çağrımızdır” denilerek fuarın protesto edilmesi istendi. Ayrıntı Yayınları da yapılan saldırıyı kınadı ve Tekin Yayınevi’nin çağrısına uyarak fuarı terk edeceklerini duyurdu. Yapılan açıklamada “Kitaba, düşünceye ve ifadeye saldırıyı reddediyor, duyarlı yayınevlerinin de bu duruma tepkisiz kalmayacağını umuyoruz” denildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com