celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Siyaset 23 Ekim 2017 1165 Görüntüleme

Kabinede Hangi Bakanlar Değişecek ?

2019 Başkanlık seçimleri öncesi AK Parti içindeki değişiklik, İl ve İlçe başkanları ile başlamış ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifası ile belediyelere sıçramıştı.

Son olarak önümüzdeki günlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifa edeceği ve bu istifanın ardından tasfiye operasyonunun bakanlara sıçrayacağı iddia edildi. Belediye başkanlarının değiştirilmesiyle radikal adımlar atılmasının, ‘sert ve keskin’ kararların uygulamaya konulmasının arkasında, erken seçim yapma planının yattığı ve ülkeyi seçimlere götürecek hükümetin de bu nedenle revize edileceği konuşuluyor.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre; 2019 Mart’taki yerel seçimden önce 2018 Temmuz sonunda ‘Cumhurbaşkanlığı ve genel seçim yapılabileceği’ iddia ediliyor. Buna paralel olarak kabinede de değişikliğe gidileceği iddia ediliyor. Kabinede en az 3-4 bakanı kapsayacak yeni bir revizyonla ‘seçim kabinesi’ oluşturulacağı da dile getiriliyor. Parti kurmayları ise tüm bu iddialarla ilgili olarak, erken seçim olmadığına dair yapılan açıklamalara atıfta bulunarak, ekonominin önümüzdeki iki yıl hesaba katılarak planlandığını, yatırımlar ve teşviklerin sonuçlarının bu süreçte görülebileceğini, bu aşamada yapılacak erken seçimin avantaj değil, dezavantaj getireceğini öne sürüyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com