celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Siyaset 26 Ocak 2017 612 Görüntüleme

Meral Akşener Anayasa Mahkemesi’ne Başvurdu

Bireysel hakkını kullanarak 6 sayfalık bir dilekçe hazırlayan Akşener ihraç kararının kaldırılmasını istedi.

Bir süre önce Milliyetçi Hareket Partisi’nin içindeki muhalif hareketinde başı çeken ve genel kurul yapılması için muhaliflerle birleşen, bir süre sonra da partiden ihraç edilerek genel başkan olmasının önü kesilen Meral Akşener Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak ihracın iptali talebinde bulundu.

MHP’de milletvekilliği de yapmış olan Meral Akşener son genel seçimlerde aday gösterilmeyince parti içinde muhalifleri toplamış ve genel kurula gidilmesi için çalışmalara başlamıştı. Ümit Özdağ, Sinan Oğan ve Koray Aydın gibi isimlerle genel başkanlık için yarışacakken mahkeme kararıyla iptal edilen genel kurulun ardından Devlet Bahçeli yönetimindeki MHP’den de ihraç edilen Akşener mahkemeye başvurmuş ve ihracın iptalini talep etmişti. Mahkemeler Akşener’in talebini reddedince Akşener son çare Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.

Bireysel hakkını kullanarak 6 sayfalık bir dilekçe hazırlayan Akşener ihraç kararının kaldırılmasını istedi. Mahkemenin yanıtı merakla beklenirken Başkanlık referandumunun arefesinde çıkan karar MHP içindeki çatlak için hayati önem taşıyor.

Bir süre önce Cumhuriyet Halk Partisi’nden ihraç edilen Aylin Nazlıaka da Akşener’le aynı yolu izleyerek ihracın kaldırılması için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com