celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Teknoloji 17 Şubat 2017 606 Görüntüleme

Samsung Başkan Yardımcısı Yolsuzluktan Tutuklandı

Dünyanın önde gelen teknoloji devlerinden Samsung'un veliahtı Lee Jae-yong yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dünyanın önde gelen teknoloji devlerinden Samsung’un veliahtı Lee Jae-yong yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Güney Kore’li teknoloji şirketi Samsung‘un yönetim kurulu başkanı Lee Kun-hee’nin oğlu olan ve yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevini yürüten, hasta olan babasından sonra da şirketin yeni yönetim kurulu başkanı olmasına kesin gözüyle bakılan Lee Jae-yong Devlet Başkanı’nın istifa etmesine neden olan yolsuzluk suçlaması kapsamında tutuklandı.

Samsung’un veliahtının çıkar karşılığında Devlet Başkanı Park Geung-hye’nin arkadaşı tarafından yönetilen vakıflara bağış yapmakla suçlanıyor. Mahkeme Lee’nin kaçma ihtimaline karşı tutuklama kararı verirken Samsung yaptığı resmi açıklamada gerçeğin ortaya çıkması için çaba göstereceklerini belirtti.

Mahkemenin ortalama 1,5 sene sürmesi beklenirken bu süre zarfında Lee Jae-yong’un da tutuklu kalması bekleniyor. Mahkeme sonucunda suçlu bulunması halinde de tutukluluk süresi uzatılabilecek.

48 yaşında olan ve kariyeri boyunca Samsung’da çalışan Lee Jae-yong şirkette başkan yardımcısı görevinde bulunuyor ve devlet başkanına 38 milyon dolar rüşvet vermekle suçlanıyor. Bu suçlamalar karşısında devlet başkanına görevden el çektirilmişti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com