celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 3 Mart 2017 550 Görüntüleme

O Mektup FETÖ Soruşturmasına Girdi

15 Temmuz darbe girişiminde Genelkurmay karargahının basılarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve üst düzey askeri personeli Akıncılar Üssü'ne götüren darbecilerle ilgili soruşturma tamamlandı.

15 Temmuz darbe girişiminde Genelkurmay karargahının basılarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve üst düzey askeri personeli Akıncılar Üssü’ne götüren darbecilerle ilgili soruşturma tamamlandı.

Orgeneral Hulusi Akar’ın kaçırılma görüntülerinin de yer aldığı iddianamede tutuklu darbeciler için rekor ceza istenirken, darbeci Mehmet Partigöç’ün eşine yazdığı notta darbe girişiminin kanıtı niteliğinde oldu. Darbe girişiminde bulunan Yurtta Sulh Konseyi üyelerinden listenin başında Akın Öztürk, Mehmet Partigöç, Semih Terzi ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin kardeşi Mehmet Dişli de yer alıyor. 38 ismin darbenin üst aklı olarak yer aldığı soruşturma dosyasında FETÖ lideri Fethullah Gülen bir numaralı sanık olarak yer alıyor.

Genelkurmay karargahında başlayan ve Akıncılar Üssü’nde son bulan olaylarla ilgili başlatılan soruşturmada darbeciler için asker elbisesi giyen teröristler ifadesi kullanıldı.

Darbe girişiminin hazırlıklarına 2015 Aralık ayında Adil Öksüz’ün darbeci askerlerle yaptığı toplantı ile başladığı belirtilirken, darbenin gece 03:00’de yapılması planlandığı fakat son dakikada erkene alındığı ifade edildi.

38 sanık hakkında mahkeme 2 bin 998’er kez müebbet hapis cezası talep ederken, 15 darbecinin de halen firari olduğu belirtildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com