celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Güncel 8 Mart 2017 611 Görüntüleme

Adem Huduti’nin Ayakkabı Bağcıkları Alındı

15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütünün gerçekleştirdiği darbe girişiminin kilit isimlerinden biri olan ve darbeye teşebbüs edenler arasında bulunan 2'nci Ordu Komutanı Adem Huduti mahkemeye getirildi.

15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütünün gerçekleştirdiği darbe girişiminin kilit isimlerinden biri olan ve darbeye teşebbüs edenler arasında bulunan 2’nci Ordu Komutanı Adem Huduti mahkemeye getirildi.

2’nci Ordu Komutanı Adem Huduti, 2’nci Ordu Kurmay Başkanı Avni Angun’un da aralarında bulunduğu 76 darbeci askerin yargılanmasına başlandı. Darbe girişiminin olduğu esnada Malatya’da bulunan Adem Huduti ve kurmayları darbeye teşebbüs ederek Türkiye Cumhuriyeti devletine ve hükümetine karşı ayaklanma gerçekleştirmişti. 2 gündür mahkemeye getirilen Huduti’nin ayakkabılarında bulunan bağcıkların çözülmesi dikkatlerden kaçmazken Huduti girişte ve çıkışta herhangi bir açıklama yapmadı.

65 yaşındaki Adem Huduti, darbe girişiminin ardından 18 Temmuz’da görevden alınarak tutuklanmıştı. Verdiği ilk ifadede darbecilerin Malatya’da başlarına geçmelerini istediğini, fakat kendisinin kabul etmeyerek Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’la görüştüğünü dile getirmişti. Darbe girişimine kalkışmadığını iddia eden Huduti, darbe girişiminde bulunanları ikna etmek için de çaba sarf ettiğini belirtti.

Darbe girişiminin olduğu gün Malatya Valisi ile de görüşerek içeriye müdahale etmemelerini, darbecileri ikna etmeye çalıştığını ilk ifadesinde belirtmişti.

Etiketler:

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com