celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Genel 5 Şubat 2021 394 Görüntüleme

Avcılar’da TEM otoyolunun hemen yanında define kazısı yapan 2 kişi yakalandı

TEM Otoyolu’nun Avcılar Tahtakale mevkiinin yan tarafından boş arazide jenaratör çalıştırıldığını fark eden vatandaşlar durumu Avcılar Belediye’sine bildirdi.
Olay yerine gelen zabıta ekipleri bir jeneratörün çalıştığını fark edince çevreyi araştırmaya başladı.
Jeneratörün yaklaşık 4 metre ilerisinde bir çukur kazıldığını ve içinde birilerinin olduğunu fark eden ekipler, durumu hemen polise bildirdi.
Olay yerine gelen polis ekipleri, kazılan 7 metrelik çukurda define aradıkları öğrenilen 2 kişiyi çıkartarak , ifadeleri alınmak üzere karakola götürdü.
Olay yerine Kültür Müdürlüğü’ne bağlı yetkililer çağrıldı. Kazının yapıldığı alanda Müze Müdürlüğü ve AFAD ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

“ÇOK CİDDİ BİR KAZI YAPILMIŞ”

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Bir kaçak kazı yapılmış. Burası Bathonea kentinin devamı. Aslında buraya bin 500 metre ileride bir kazı alanımız var. Bu kazı alanının dışında bir alan. Çok ciddi bir kazı yapılmış. Arkadaşlarımız, rutin kontrol ve denetimlerde bunu tespit ettiler. Biz Müze Müdürlüğüne bilgi verdik. Çünkü burada belki bir tarih eser bulmuş olabilirler” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com