celal yıldız uzaktan eğitim bodrum haber podoloji ankara katılım bankası kdv iadesi
Ana Sayfa Teknoloji 16 Mart 2021 353 Görüntüleme

Apple Haritalar’a gerçek zamanlı kalabalık tespiti geliyor

Apple’ın iOS işletim sistemine özel olarak sunduğu Haritalar uygulaması, koronavirüs salgınıyla birlikte ortaya çıkan yeni ihtiyaçlar doğrultusunda güncellenecek.

Önümüzdeki aylarda yayınlanması beklenen iOS 14.5 ile Apple Haritalar uygulamasına birkaç yeni özellik gelecek.

Bu özelliklerden en dikkat çekici olanı ise gerçek zamanlı kalabalık tespiti özelliği. Bu özellik sayesinde Apple, mekanların canlı ziyaret verilerini toplayarak kullanıcılara bilgi verecek.

EVDEN ÇIKMADAN MEKANDAKİ KALABALIK ORANI GÖRÜLEBİLECEK

Örneğin Apple Haritalar uygulamasını açtığınızda ve mekanı seçtiğinizde, gideceğiniz yerin ne kadar kalabalık veya ne kadar boş olduğunu görebileceksiniz. Bu sayede, koronavirüs önlemi olarak yoğunluk yaşanan mekanlardan uzak durabileceksiniz.

Bununla beraber Apple Haritalar’da işletmeler ve alanlar için günün hangi saatlerinde ne kadar yoğun olduğu konusunda genel bir grafik görülebilecek.

ABD’li şirket, kullanıcıların canlı konum verilerini anonimleştirerek sunacağını ve herhangi bir gizlilik sorunu olmayacağını söylüyor.

Etiketler:

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com